Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordtryck på Skantzö under Power Meet

Ett ovanligt stort bokningstryck även för att vara Power Meet- helgen och många utländska besökare. Så kan den pågående bilfesten sammanfattas för Skantzö camping.

Annons
Dansk familjefest. Marianne Grotrian, Alberte Hjertstedt, Henrik Grotrian, Malou Lavrentiew, Christine Berghammer, Tobias Clausen, hans namne Lavrentiew, Claus Lavrentiew, Ulla Sörensen, Michael Holm Rasmussen och hunden Dino. Samtliga kommer de från Helsingör och är här för att vara del av helgens stora bilfest. De valde Skantzö som bas i år.

Den pågående Power Meet-helgen i Västerås innebär högtryck för besöksnäringen även i grannkommunen.

– Redan i tisdags var det helt fullsmockat här. Datorn är full. Vi har fått börja föra över bokningar på papper, vilket aldrig har hänt förut, säger Sara Berggren som arbetar i receptionen.

Campingen på Skantzö tar inte emot några förhandsbokningar för själva campingområdet.

– Men stugorna bokades upp den första vardagen i januari, säger hon.

Man upplever att det i år är fler besökare än vanligt under Power Meet, som tillsammans med midsommar brukar vara den mest bokade helgen på hela året.

Fredrik Johansson, Svante Thorstensson och Jerry Haglund tillhör ett större gäng från Västsverige och Småland som är rutinerade besökare på Power Meet.

– Det är väldigt trevlig camping här, förklarar Fredrik att man valde Hallsta som bas och får medhåll av resten av kompisgänget.

En bit upp i sluttningen hittar vi en stor samling danskar från Helsingör. Det är fyra familjer som har åkt gemensamt och tagit med sig barnen.

– Jag var här första gången 1987, säger Henrik Groitman som med en finurlig blick dementerar att det då skulle ha gått vildare till än under denna gemytliga familjesemester.

Martin Lindeman, Wolfgang Meyer och Claus Thormann är några av de många tyskar som i veckan bor på campingen. De beklagar att den största av deras tre bilar – en Chevrolet Kodiak – har körts iväg för inköp av mat och därför inte kan vara med på bild.

– Vi gillar stora amerikanska bilar. Mercedes gör också stora bilar, men det är inte alls samma sak, konstaterar Wolfgang Meyer.

Bilarnas greyhound. Ulla Sörensen och Michael Holm Rasmussen under en Chevrolet Blazer från 1989.
Klassiker. En Buick Electra 225 årsmodell 1969.
Glatt gäng. Fredrik Johansson, Svante Thorstensson och Jerry Haglund framför en Chevrolet Impala.
Föredrar amerikanskt. Martin Lindemann, Wolfgang Meyer och Claus Thormann hade åkt från Tyskland.

Mer läsning

Annons