Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cyklister blir prejade av bilister i cykelfält

De nya cykelfälten på Stora gatan är bra – så länge man inte tvingas möta bilar. Kan ett staket vara lösningen?

Annons
Förbjuden omkörning. En skåpbilsförare som inte vill vänta bakom bussen korsar heldragen linje och kör i cykelfälten.

C-G Arvidsson tycker att cykelfälten på Stora gatan utanför Punkthuset är bra även om det finns problem med en halverad körbana för bussar och annan behörig trafik.

– Jag blev som cyklist mycket otäckt prejad av ett bevakningsföretags bil som körde ut i cykelfilerna för att köra om stillastående bussar. Jag tror att ett lågt vajerstaket behövs för att skilja cyklande från övrig trafik.

Sven-Gunnar Wallin: Tyvärr är det flera fordon som åker upp från Kopparbergsvägen och inte kan vänta på bussarna som står vid hållplatsen. Man får ju inte bryta denna tjocka linje och inte heller åka in på cykelbanan. Om bevakningsfirmans bil hade bråttom till något larm så borde han eller hon valt en annan säkrare väg för att komma fram. Han eller hon hade kanske glömt att det är besvärligt på platsen. Västerås Trafiksäkerhetsförening har bestämt att vi ska göra en ministudie på platsen för att se hur det fungerar praktiskt och om några förändringar behövs.

Elisabeth Westman: Jag förstår C-G Arvidssons problem med att bilar kör i cykelfälten. Men jag tror inte att ett lågt vajerstaket är en bra lösning på problemen. Men jag håller med om att kommunen behöver göra åtgärder som främjar både cyklisternas framkomlighet och säkerhet.

Mer läsning

Annons