Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En ”mycket osäker” korsning

Yngve Anundsson tycker att trafiksituationen på Vargbogatan med de nya lämna företrädesskyltarna är ”en fullständig miss”.

Annons
Lämna företräde. Vargbogatan.

– På morgonen låser det sig helt eftersom vissa följer de gamla reglerna och vissa följer de nya vilket gör att det blir en mycket osäker trafikplats. Det behövs polisövervakning ett tag på detta ställe om det ska fungera annars är det bara att återgå till de gamla reglerna.

Som VLT har berättat tidigare planerar Västerås stad att göra en bussgata så att bussen får en genare väg och slipper dagens två tvära svängar i korsningarna Tegnérgatan–Vargbogatan och Vargbogatan–Adelsö-gatan. När och om det blir en bussgata är oklart eftersom detaljplanen är överklagad.

Sven-Gunnar Wallin: Det är säkert besvärligt på platsen vissa tider på dygnet och det är tråkigt att vi måste leva med detta problem. Kanske det har funnits en annan lösning som kan genomföras på ett bra sätt i stället för att vänta på hur det går med ett överklagande. Går överklagandet igenom så står man på noll igen och får börja om i sin planering.

Mer läsning

Annons