Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fara för bussresenärer utan övergångsställe

Sören Östmark saknar det tidigare övergångsstället på Långmårtensgatan på Gideonsberg, vid hållplatsen för 6:ans busslinje mot Finnslätten.

Annons
Osäker passage. Långmårtensgatan vid Gideonsbergsgatan.

 – De som kliver av bussen får jobba med den snabba trafiken som kommer runt hörnet och kliva ut i gatan för att komma över i riktning nordväst eller norrut. För mig känns det fullständigt livsfarligt.

Ulf Palm på Västerås stad hänvisar till zebralagen (från 1998) om att gående har företräde på obevakade övergångsställen.

– För att inte skapa en falsk trygghet för de gående togs ett antal övergångsställen bort i Västerås, bland annat det på Långmårtensgatan. Vi har inga planer på att sätta tillbaka det eftersom det var placerat precis efter en kurva.

Elisabeth Westman: Om många fotgängare har behov av att korsa gatan vid busshållplatsen så borde kommunen se över möjligheten att hastighetssäkra en överfart/passage på ett lämpligt ställe.

Sven-Gunnar Wallin: Här är ett exempel på de problem som uppstår när man tar bort övergångsställen. Är det bättre när de som har lite svårt att gå snabbt försöker ta sig över gatan vid busshållplatsen? Det borde vara säkrare med ett övergångsställe i nära anslutning till Gideonsbergsgatan där man kan se om det kommer trafik nerifrån Emausmotet.

Mer läsning

Annons