Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler poliser längs vägarna

Den här veckan är det dags för internationella trafiksäkerhetsveckan. Tanken är att polisen ska storsatsa på att ta reda på alkohol- och drogrelaterade problem i trafiken.

Annons

Detta innebär att trafikanter i Västmanland kan räkna med att det står fler poliser längs med vägarna för att övervaka hastigheter och utföra kontroller.

– Det blir en annan inriktning på arbetet när vi ska intensifiera trafikövervakningen, säger Petter Yderfors som är LKC-befäl i Västerås.

– Vi kommer att stå på platser och vid tidpunkter där vi bedömer att risken att påverkade förare kör är som störst. Såväl bilförare som motorcyklister och mopedister kan räkna med att bli kontrollerade, säger Jörgen Bergfasth, chef vid Trafikpolisen i Västmanland i ett pressmeddelande på polisens hemsida.

Tanken är att trafiksäkerhetsveckan ska öka tryggheten och minska antalet skadade och döda i trafiken. Det är en internationell satsning som görs i hela EU.

– Många som kör onyktra har ett begynnande eller utvecklat problem med alkohol eller droger. Därför erbjuder vi alla onyktra och påverkade förare att få hjälp med sitt missbruk i form av en kontakt med en beroendekunnig person, säger Jörgen Bergfasth i pressmeddelandet.

Enligt Motorförarnas Helnykterhetsförbund är det sju gånger större risk att en förare med 1,0 promille dödas i en trafikolycka än en nykter förare. Risken är betydligt högre för ungdomar i åldern 18-24 eftersom de förenar sin alkoholpåverkan med bristande körvana.

Mer läsning

Annons