Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera olyckor i länet

Snön skapar problem i trafiken. En kvinna skadades allvarligt och en förare fick böter för att ha satt på sommardäcken för tidigt.

Annons
Trafikolycka i centrala Kungsör i dag.

I morgontrafiken skadades en 50-årig kvinna allvarligt i en cykelolycka på Björskogsgatan i Malmabergsområdet i Västerås. Kvinnan fördes till Centrallasarettet i Västerås och lägetrapporterades på kvällen vara "allvarligt men stabilt".

Senare på eftermiddagen inträffade en olycka på Norrledenvar där fyra bilar var inblandade. Först inträffade en kollision mellan två bilar och sedan ytterligare två i kön som hade bildats bakom. Ingen person skadades. Efter två timmar ska trafiken ha fungerat som normalt igen. 

Vid 16-tiden inträffade även en singelolycka på riksväg 56 söder om Tomtakorset i Västerås. En personbil halkade av vägen i norrgående riktning. Föraren klarade sig oskadd men bilen fick bärgas från platsen. I köbildningen som blev efter olyckan gled ytterliggare en bilist ner i diket. Ingen person skades heller i den olyckan men bilen fick bärgas därifrån. Under bärgningsarbetet var vägen tillfälligt avstängd men öppnades vid 18-tiden igen.

Tre personer hamnade i diket på E18 öster om Arboga när en bil åkte av vägen vid 16.30-tiden. Bilen färdades i västergående riktning. Ingen av passagerarna skadades men föraren fick böter för att det var sommardäck på bilen. Enligt polisen var det en "starkt bidragande orsak" till att olyckan inträffade. 

- Det är många som har problem i trafiken. Det verkar vara flera som har satt på sommardäcken lite för tidigt, säger Petter Yderfors vid polisens länskommunikationscentral.

Vid 12.30-tiden kolliderade två personbilar i korsningen Ringvägen/Karlavägen i centrala Kungsör. En person, en kvinna, i den ena bilen skadades och fördes med ambulans till Centrallasarettet i Västerås. Båda bilarna fick plåtskador vid krocken, och behövde bärgas från platsen.

Norrleden, Västerås.

Mer läsning

Annons