Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förare knuffades av cykeln

Skandalscener bröt SM-finalen i isracing i ABB Arena.
Efter en vurpa knuffade P-A Lindström av Stefan Svensson från cykeln.
– En väldigt dum grej, men sinnet rann över, säger Lindström.

Annons
Funktionärer fick  stoppa ett bråk under SM-finalen i isracing.

Finalens överlägset tre bästa förare stod på startlinjen i sista heatet. Stefan Svensson, ”Posa” Serenius och P-A Lindström.

Medaljerna skulle fördelas. På första varvet stötte Stefan Svensson in i P-A Lindström som vurpade och drog med sig fjärde föraren i heatet, Fredrik Johansson, i fallet. Lindström hamnade i skyddsmadrasserna vid sidan av banan, men reste sig och sprang fram till Svensson och knuffade av honom från cykeln och måttade ett slag innan funktionärer hindrade honom

– Jag överreagerade, det var väldigt dumt gjort, säger Lindström.

Efter tumultet fick han läkarvård på isen men reste sig så småningom och ställde upp i omstarten. Regerande mästaren, Stefan Svensson, fick däremot inte starta om, han blev utesluten.

– Det har varit tätt mellan oss hela säsongen, inte ojuste men hårt. Och så rann sinnet, det var inte bra. Vi har bett varandra om ursäkt, säger Lindström direkt efter prisutdelningen.

Östersundsföraren körde in på en silverplats, men det spelade inte så stor roll, anser han.

– Jag är rätt så nöjd men det är inte så väsentligt. Det har varit väldigt tunga dagar och den här finalen är för Peter Koij, säger han.

Guldmedaljören Per-Olof Posa Serenius ansåg at bråket inte var bra för sporten.

- Det där får bara inte hända. De är ju normalt kompisar, det såg verkligen inte bra ut även om det var i stridens hetta. Man ville ju inte att det skulle hända något i finalen med tanke på Peter, säger Posa.

P-A Lindström kommer att rapporteras till disciplinnämnden men han riskerar inget straff, enligt Tommy Cederlund i arrangörsstaben.

– I det här fallet får vi se till helheten. Han ville vinna SM. Svensson ville vinna SM. Känslorna svallade lite för mycket, det har varit stor press på alla, säger Cederlund.

Mer läsning

Annons