Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus Ericsson näst sist på tidsträningen: "Vet inte vad som händer"

Under tidsträningen på Silverstone i England var det körigt för Marcus Ericsson som efter 26 varv fick problem med understyrning.
Ericsson slutade på plats 19. Men placerade sin stallkamrat Pascal Wehrlein precis bakom sig i tabellen.

Annons

Marcus Ericsson på Silverstone Circuit i England.

Efter att ha visat upp sig på Londons gator under torsdagens stora F1-jippo gjorde sig alla F1-stall sig redo för tidsträningarna på en anrika banan Silverstone i England.

Marcus Ericsson kom nästan sopsist i tidsträningar under fredagen då han hamnade på plats 19 efter 26 körda varv.

Anledningen till det var att han under den andra delen av tidsträningen fick rejäla problem med sin bil.

– Jag vet inte vad som händer. Det är understyrning överallt, rapporterade Ericsson över radion enligt Viasats sändning.

Och hans stallkamrat Pascal Wehrlein fick problem med en överhettad växellåda som gjorde att han fick parkera sig på en sistaplats bakom Ericsson. Wehrlein gjorde 29 varv.

Men Wehrlein fick även utstå stjärnföraren Lewis Hamiltons ilska under den första tidsträningen, då han tvingade britten att sakta ner under ett av hans snabbare varv. Hamilton viftade irriterad efter Wehrlein när han swishade förbi.

Under lördagen är det kval på Silverstone. Och de tre förare som slåss uppe i toppen om att kamma hem de viktiga poängen så här i mitten av säsongen är de båda Mercedesförarna Hamilton och Valtteri Bottas samt Ferraris Sebastian Vettel, som för tillfället leder i tabellen med 171 poäng. Bottas ligger på tredjeplats med 136 poäng och Hamilton nosar Vettel i hasorna med sina 151 poäng.

Marcus Ericsson har än inte lyckats skrapa ihop några poäng och ligger i bottenskiktet på tabellen tillsammans med Jolyon Palmer, Stoffel Vandoorne och Antonio Giovinazzi.

Studio F1 om dramatiken i Österrike: "Finns ingen bana som passar Sauber"

Hoppet om vändning för Ericsson – får ny bil: "Lovar att vi blir en sekund snabbare"

Turbulensen fortsätter för Sauber – nu uppges motorleverantören bryta med stallet

Efter Kaltenborns avhopp – Han tar över som teamchef för Sauber: "Jag är mycket stolt"

Mer läsning

Annons