Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håller hastigheten - känner sig som en trafikpropp

Hildor Peterzohn upplever sig som en propp i trafiken när hon håller fartgränsen.

Annons

Hildor Peterzohn bor i Skultuna och kör nästan dagligen in till Västerås.

– Jag kör alltid lagligt enligt skyltade fartgränser, och blir där ett stort irritationsmoment för andra bilister vilka kör om mig i betydligt högre farter.

Hon påpekar att det är elva kilometer från Skultuna till Norrleden. Tidsvinsten mellan i 70 och 90 km/h är 45 sekunder.

– Jag upplever mig som en propp i trafiken som föraktas av mina mindre laglydiga medtrafikanter. Det händer många olyckor på denna väg. Kan det bero på att nästan alla kör olagligt? Vägen är det inget fel på.

Sven-Gunnar Wallin: Jag tycker att Hildor Peterzohn på ett bra sätt gör sig till tolk för sig själv och många andra bilförare för hur läget är på Skultunavägen och många andra vägar runt Västerås och hur man känner sig som laglig förare när det gäller hastighet.

Du skall inte tycka att du är en propp eller ett irritationsmoment utan du bör i stället känna dig stolt över att försöka följa de regler i trafiken som alla borde följa.

När olyckan är framme så beror den ofta på för hög hastighet eller ett felaktigt beteende. Skulle alla göra som Hildor så är jag säker på att olyckorna skulle minska. Fortsätt i din takt och bidra därmed till bättre trafiksäkerhet.

Mer läsning

Annons