Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har ”skådat mötande cyklister i vitögat”

Jan Hellström varnar för ”en mycket farlig trafiksituation” väster om Kristiansborgsallén. 

Annons
Genväg. Jan Hellström efterlyser en heldragen skiljelinje i cykelbanan.

I höjd med Kristiansborgsbadet gör gång- och cykelbanan en krök runt en ny busshållplats där cyklister gärna genar.

– Jag har vid två tillfällen under färd med cykel norrut haft den tvivelaktiga äran att skåda mötande cyklister i vitögat. För det går ju fort i utförsbacken också.

Hans förslag är att man ”omgående uppsöker närmaste färghandel och inhandlar en burk vit färg med tillhörande målarpensel och målar en skiljelinje vid busskuren”.

– Men det hjälper ju inte vintertid så man måste tänka över en annan lösning.

Enligt Thomas Wulcan på Västerås stad är inga åtgärder planerade på platsen. Han har svårt att se att det skulle vara ett problem för cyklister att mötas.

Elisabeth Westman: Det är problematiskt att möta cyklister som genar vid busshållplatsen. Kommunen borde göra det enklare och säkrare att cykla där.

Sven-Gunnar Wallin: Först tror jag att Jan Hellström menar att cyklister genar framför kuren men på plats kan jag konstatera att det borde vara nästan omöjligt. Osvuret är bäst. Det är så ologiskt att gena bakom kuren när man inte har någon sikt. Tyvärr är det så att många inte är riskmedvetna när man cyklar eller åker bil och då kan det bli problem som Jan Hellström påtalar. Vi kan bara hoppas på en skärpning

Mer läsning

Annons