Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Märkligheter på tvärgatorna

Jöran Söderberg har noterat märkligheter i Rådjursgatans korsningar. På Råbocksvägen, Rågetsvägen och Mårdvägen gällde tidigare högerregeln.

Annons
Huvudled? Rådjursgatan vid Illervägen.Foto: Yngve Fredriksson

– Efter omläggningen till Smartkoll har dessa gator fått lämna företrädes-skyltning. Inget konstigt med det, kollektivtrafiken prioriteras. Det som förefaller lite märkligt är att på västra sidan av Rådjursgatan är det inte skyltat så, på Illervägen, Minkvägen, Uttervägen och Bävergatan.

Ulf Palm på Västerås stad svarar:

– Vi har gjort bedömningen att gatorna på den sidan leder in till gårdar och parkeringsplatser. Därför gäller in- och utfartsregeln där. Att de har gatunamn har ingen betydelse, det är funktionen som är det viktiga. När det gäller Bävergatan ska vi göra en förnyad bedömning.

Sven-Gunnar Wallin: Här förstår jag inte Ulf Palms och Västerås stads synpunkter. Jag tycker nog att det är lika mycket infarter till fastigheter på bägge sidor om Rådjursgatan med lite övervikt på östra sidan. När det är gator med namn så kan man inte, tycker jag, göra gällande att in – och utfartsregeln skall gälla på västra sidan. Hur skall den främmande bilisten veta detta? I mina ögon så skall högerregeln gälla på den västra sidan och det är det som är olyckligt med dessa varierande regler som nu härskar i stan.

Mer läsning

Annons