Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Obegripligt p-förbud

Calle Persson förstår inte varför det är p-förbud på Jakobsgatans norra del mellan Pettersbergsgatan och E 18.

Annons
Jakobsgatan. Från södra sidan.

Han påpekar att det är en stor och bred gata med skog på ena sidan. P-förbudet menar han är orsaken till att många bilar parkeras söder om Pettersbergsgatan.

– Det är svårt att komma in och ut till fastigheterna där. Det är skymd sikt så man får smyga ut med bilen för att inte krocka.

Jimmy Heimersson på Västerås stad förklarar att det är upp till fastighetsägarna att se till att det finns parkeringsmöjligheter för boende och besökare. Kommunen har ingen skyldighet att hålla med parkeringsplatser.

P-förbudet på Jakobsgatans norra del har funnits i flera år. Söder om Pettersbergsgatan har man minskat parkeringsmöjligheterna vid Ica-butiken för att underlätta för transporter till butiken. Om parkerade bilar står felaktigt är det en fråga för p-vakterna.

Sven-Gunnar Wallin: Nu vet vi ju inte om det finns behov av ytterligare parkeringar på Jakobsgatans del norr om Pettersbergsgatan men jag tycker nog att man skulle kunna tillåta parkering på skogssidan och ha kvar förbudet på den andra sidan.

Jag tror inte att det är boende från norra sidan av Jakobsgatan som parkerar på södra sidan. Det har stått några släp där en tid som troligtvis har sina ägare i närheten. Gatan är ju bred så det borde inte vara några problem.

Mer läsning

Annons