Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Otäckt” långa köer ut på den stora vägen

Bussarnas företräde på Vargbogatan skapar långa köer, ibland ända ut på Stockholmsvägen.

Annons
Kan vara värre. Bussar stoppar upp trafiken på Vargbogatan. Här är det bara bilkö mot Stockholmsvägen.

Hemdal. Erik Kastell tycker att det är otäckt vid infarten till sjukhuset. På Vargbo- gatan måste bilisterna lämna företräde till bussarna som kör mellan Tegnér-gatan och Adelsögatan.

Bussarna kör visserligen bara en kort bit på Vargbogatan men de måste göra två tvära svängar i korsningarna med Tegnérgatan och Adelsögatan.

Ibland är det många som kommer söderifrån på Stockholmsvägen och ska svänga in vid trafikljuset.

– Det blir en lång kö som stannar upp trafiken på Stockholmsvägen. Det hinner bli grönt för andra så en del blir stående på vägen. En gång kom en ambulans som skulle fram där.

Ulf Palm på Västerås stad berättar att bussen ska gå en genare väg. Arbetet med att bygga en bussgata över en ödetomt mellan Tegnér-gatan och Vargbogatan kommer i gång i juni. Men det är oklart när den kan bli klar.

Sedan behöver bussarna bara korsa Vargbogatan. De slipper då de tvära svängarna vilket innebär mindre stopp för biltrafiken.

VLT:s trafikexpert Sven–Gunnar Wallin tycker inte att trafiklösningen på Vargbogatan är ”optimal”:

– Men jag såg härom dagen att man börjat röja för den tänkta bussträckan och hoppas att det blir bättre sedan. Det skulle också underlätta om de bilister som olagligt kör ut och in på Adelsögatan lät bli att köra där utan åkte den rätta vägen runt parkeringsplatsen eller valde infart från Cedergatan.

Mer läsning

Annons