Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snön slår tillbaka

Fortsatt snöfall att vänta under kvällen. Risk för halka på vägarna.

Annons

Snön kommer fortsätta falla fram till klockan nio på onsdagskvällen. Enligt prognosen kan det komma ytterligare fem centimeter snö till innan det drar bort.

-Under natten ser det dock ut att bli uppehållsväder, säger Lina Broman, meteorolog på Foreca.

I natt väntas temperaturen gå ner till två-tre minusgrader och för den som ska ta bilen under kvällen och natten kan det vara bra att vara försiktig.

-När temperaturen faller är det stor risk för att det blir besvärligt på vägarna. Blötsnön som ligger på vägarna kan då frysa på.

På torsdag väntas mer snö igen, men den kommer smälta bort snabbt då det redan på torsdagskvällen kommer vara runt sex plusgrader och mot fredagen åtta-nio plusgrader.

Varken SJ eller VL har märkt av några störningar i Västmanland till följd av snöfallet. Trafiken har kunnat rulla på som vanligt under onsdagen. På Arosbärgarna har man inte heller fått in några samtal om bilar som behöver bärgas till följd av snöfallet. Inte heller har Polisen i Västerås fått in rapporter om olyckor eller avkörningar orsakade av snön.

-Det har varit lugnt i trafiken, säger Johanna von Wowern, pressekreterare hos Västmanlandspolisen.

På Trafikverkets hemsida har man dock gulmarkerat flera vägar i och omkring Västerås. Det innebär att det är risk för besvärligt väglag. På E18 mellan Västerås-Köping och Västerås-Enköping är det risk för halka och moddig vägbana. Detta gäller även för väg 66 mellan Ramnäs och Västerås och väg 56 mellan Västerås och Sala.

Mer läsning

Annons