Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

South Swedish Rally – inledningen på en hektisk tävlingsperiod för Lundberg: "Trodde det skulle bli tuffare"

Elias Lundberg inleder sommarsäsongen med ett otroligt tight schema.
Nu ska han köra både SM-tävlingar på hemmaplan och tävlingar i Tyskland.
– Det är något som jag tror kommer utveckla mig som förare i framtiden, skriver Lundberg i ett pressmeddelande.

Annons
Elias Lundberg inleder sommarsäsongen med ett hektiskt tävlingsschema.  Foto: Magnus Brüdigam

För juniorlandslagsåkaren Elias Lundberg från Sala väntar det i inledningen på sommarsäsongen en fullmatad tävlingsperiod. För den 20-årige Salasonen och hans co-driver, David Arhusiander, blir startskottet på den perioden den tredje SM-deltävlingen South Swedish Rally (SSR) i Älmhult. En tävling som avgörs nu i helgen.

Vintersäsongens resultat blev enligt Lundberg bättre än beräknat och nu satsar teamet på att bli ännu bättre när sommarsäsongen rullar igång på allvar.

– Vintersäsongens resultat blev klart bättre än jag trott med en andra och en fjärdeplats vilket placerar oss på en tredjeplats i tabellen inför SSR. Vi trodde den skulle bli betydligt tuffare. Det ger oss förhoppningen om att vi kan utmana ännu bättre nu när det blir grus då vi med bakhjulsdrivet generellt brukar kunna utmana de framhjulsdrivna bättre under barmarkssäsong, säger Elias Lundberg i ett pressmeddelande.

Efter tävlingen i Älmhult väntar alltså ett hektiskt tävlingsschema för Elias Lundberg och hans team som ska delta i både SM och i tyska ADAC Opel Rallye Cup.

På sex veckor ska man köra fem tävlingar och som allra tightast blir det i slutet av maj.

– Närmast blir det väldigt tätt med tävlingar och mycket hoppande mellan bilar och underlag. Det är något som jag tror kommer utveckla mig som förare i framtiden. Enda nackdelen jag själv känner är att jag måste ställa om tankesätt och körstil väldigt fort till varje enskild tävling för att hänga med. För en sak är säker, både SM och ADAC Opel Rallye Cup har väldigt tuff konkurrens och det gör att både David och jag måste vara väl förberedda inför varje tävling, säger Lundberg i pressmeddelandet.

Han passar även på att meddela att teamet är ruskigt laddade för att inleda tävlandet igen efter en tids uppehåll.

HÄR ÄR LUNDBERGS SCHEMA NÄRMASTE TIDEN:

11-12 maj: SM, South Swedish Rally, Älmhult.19 maj: SM, Rally Biltema, Karlstad.26-27 maj: ADAC ORC, Sachsen-Rallye, Tyskland Zwickau.31 maj–2 juni: SM, Rally Askersund.

Annons