Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aldén tillbaka  - Barker petas

Barker ut - Aldén åter. Mikael Teurnberg ändrar i laget inför Rospiggarnas möte med Lejonen i kväll.

Annons

Regerande svenska mästarna Lejonen från Gislaved kommer till Parken ikväll med starkast möjliga lag. Nicki pedersen, Leigh Adams och Chris Holder är bara några av stjärnorna.

Efter fyra raka förluster väljer Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg att göra ändringar i laget. Sebastian Aldén, petad senast, är åter i laget, på bekostnad av Ben Barker.

– Barker har kört fast helt och jag tror att han behöver ett brejk för att komma igång igen. I de senaste tre matcherna har han inte slagit en enda motståndare, säger Teurnberg. Att vi får in Aldén istället innebär också att vi kan flytta upp Kauko Nieminen som ordinarie och kan köra med Aldén på reservplats, vilket jag tror är bra för både Aldén och laget.

Du fortsätter att köra med Przemyslaw Pawlicki, trots att han inte tog en enda poäng i sin debut i förra veckan?

– Ja, Visst, han nollade senast, men jag tycker ändå att han visade att han kan. Han var väldigt nervös då, men han var ändå ”med” i alla sina heat och visade att där finns kapacitet. Han körde också bra i Polen i söndags, 11 poäng, så formen finns där. Han är dessutom heltänd på att köra och visar vilja. Jag vill ge honom fler chanser.

Hur hanterar du petningar och ommöbleringar, det har ju blivit en del sådant nu sedan Jesper B Monberg, som finns med i depån ikväll som stöd, skadade sig i premiären?

– Jag har inga problem att ställa över förare, det viktiga är att jag hela tiden har en dialog med dem och det har jag. Jag tror också att det kan vara nyttigt att ställas över ibland, att förarna känner att de inte är givna i laget.

Chansen i kväll?

– De kommer med sitt absolut bästa lag, vilket givetvis är tufft. Men vi ska göra allt för att rubba dem och vi har helt klart chansen på hemmaplan.

Lagen

Rospiggarna

1. Mads Korneliussen

2. Kauko Nieminen

3. Wieslaw Jagus

4. Przemyslaw Pawlicki

5. Ryan Sullivan

6. Sebastian Aldén

7. Anton Rosén

8. Pontus Aspgren

Lejonen

1. Leigh Adams

2. Troy Batchelor

3. Mikael Max

4. Chris Holder

5. Nicki Pedersen

6. Christian Agö

7. Dennis Andersson

Mer läsning

Annons