Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ando" nervös inför veckan

Det stundar en mycket viktig vecka för Piraterna. I kväll match mot Valsarna. I morgon match mot Vargarna.
– Jag är skitnervös, säger Piratlagledaren Stefan Andersson.

Annons

Om Piraterna vill ta sig till slutspel är bortamatchen mot Valsarna och hemmamatchen mot Vargarna två möten man behöver vinna. Nu får man båda matcherna på två dagar. Den uppskjutna matchen mot Vargarna körs i morgon medan bortamatchen mot Valsarna avgörs i kväll i Hagfors. Således kan just den här veckan bli väldigt avgörande för Pirater-

nas säsong över huvud taget.

– Ja, jag är skitnervös, säger Piratlagledaren Stefan Andersson spontant.

– Fast det är jag alltid den här säsongen. Det är så svårt att veta var man har laget när vi har flera juniorer. Jag menar inte att de inte håller för det gör de definitivt, utan att med juniorer finns inte riktigt samma stabilitet som hos de äldre förarna.

Vinst i båda två matcherna vore förstås önskvärt för Piraterna som i nuläget ligger på fel sida slutspelsstrecket.

– Två förluster finns inte för mig, utan jag hoppas verkligen att vi kan vinna båda. Tufft som tusan blir det, men vi ska ge järnet.

Piraterna kommer att fortsätta att köra rider replacement för långtidsskadade Rafal Dobrucki. Och så kan det komma att bli ett bra tag till trots att alla papper nu är klara gällande amerikanen Ryan Fisher.

– Ja, allt är klart där, men jag har inte registrerat Fisher hos Svemo än. Och så länge inte Fisher är bättre än Jonas Davidsson, Greg Hancock,

Przemyslaw Pawlicki eller Maciej Janowski kommer jag att fortsätta att köra rider replacement för Dobrucki och inte skriva in Fisher. Registrerar jag

honom nu så försvinner den möjligheten i och med att Dobrucki då skrivs ut ur truppen.

Så du föredrar rider replacement trots att du kan ta in Fisher?

– Ja, för de fyra ordinarie jag har är bättre än Fisher och det är ju de fyra som kör heaten i stället för Dobrucki. Så är det i nuläget, men det kan ju komma att ändras.

Apropå Vargarna så ändrar laget rejält till matchen på onsdag. Från truppen man anmält förra gången man skulle möta Piraterna finns nu Adrian Miedzinski och Tai Woffinden med i laget.

– På pappret har Vargarna ett bättre lag nu än förra uppställningen och ett lag som klarar banan i Motala bättre. Det kommer att bli skittufft på onsdag, men först har vi Valsarna.

Mer läsning

Annons