Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Danske speedwaystjärnan kraschade på nacken – förd till sjukhus: "Flög fem-sex meter"

Nicki Pedersen, den danske speedwaystjärnan, kraschade våldsamt under onsdagskvällen.
Efter röntgen uppges han ha klarat sig bra – men tvingas ställa in GP i Lettland.
– Han flög fem–sex meter genom luften och landade direkt på nacken, säger managern Helge Frimodt Pedersen till Ekstrabladet.

Annons

Nicki Pedersen var med i en otäck krasch i Danmark, men verkar okej efter omständigheterna.

Danska ligamatchen mellan Esbjerg och Holsted kantades av mörka scener. Bilderna på Nicki Pedersen som fördes iväg i ambulans var otäcka.

Den danske föraren, som i Sverige senast kört för Lejonen från Gislaved, stötte ihop med Niels Kristian Iversen och flög genom luften.

Hans manager berättar för Ekstrabladet om olyckan.

– Nicki är på yttersidan och Iversen på innerbanan. Då de kommer ut i första sväng ligger Iversen framför när han rammar något spår eller en ojämnhet, så han snurrar runt sig själv i första kurvan. Nicki kommer bakifrån, slår Iversen och blir luftburen. Han flyger fem–sex meter genom luften och landar direkt på nacken, säger han till tidningen.

Managern följde med honom i ambulansen, till sjukhuset, och har goda nyheter trots omständigheterna.

– Nicki har slagit nacken våldsamt, men han har glatt full rörlighet i armar och ben och han har fått fiksera nacken med en krage. nu ska han undersökas för säkerhets skull, säger han under onsdagskvällen.

Nedan: Pedersens teams första uppdatering efter kraschen.

Även om beskedet var lugnande så meddelade Pedersens team senare att han tvingas ställa in GP-tävlingen i Lettland på lördag.

Mer läsning

Annons