Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Döljer sig ett mörkerrunt Ferjans död"

Den 22 maj hittades speedwayföraren Matej Ferjan död i sin buss utanför sin bostad i Polen. Nu tätnar mystiken och frågetecknen runt hans död.
 

Annons
Matej Ferjan.

 – Jag har blivit lovad att få veta sanningen, men inte fått det. Det är locket på, säger Bo Wirebrand, sportchef i Ferjans svenska klubb Elit Vetlanda.

Matej Ferjan var en populär förare och flitig poängplockare i Indianerna under åren 2006-09. Han körde sammanlagt in 421 poäng för klubben. Slovenen hittades död bara två dagar innan han skulle debutera för sin nya svenska klubb Elit Vetlanda.

Bo Wirebrand, som även är Sveriges förbundskapten, har ett brett kontaktnät i speedwayvärlden. Men när det gäller information om Ferjans dödsorsak är det tvärstopp.

– Jag har blivit lovad att få veta sanningen, dels från personer i Polen men också från hans väldigt nära bekanta i Sverige.

– Det döljer sig ett mörker runt hans död, konstaterar Wirebrand.

Vet du om obduktionen är klar?– Inte en aning men det påstås att han är kremerad och att hans stoff förts till Slovenien.

– Vi i klubben vill veta hur vi ska ställa oss när det gäller begravning och annat men vi får inga besked, säger Wirebrand.

Ferjan var 2007 huvudperson i en stor muthärva i polsk speedway som resulterade i att ett par personer fängslades. Det spekuleras nu friskt i om Ferjan fallit offer för grym hämnd.

Mer läsning

Annons