Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fansen: Det blir guldfest även i år

Fansen tror på en repris. Deras tips är att Piraterna tar hem guldet även i år. Det är Indianerna de fruktar mest.

Annons
Krister Albrigtsen, Janne Stamfelt och Peter Andersson tror att Piraterna kommer ta hem SM-titeln även i år. Bara de slipper skador.

Piratsupportrarna har fortfarande finalmatcherna mot Indianerna i färskt minne. Nu var det långt ifrån lika många som hade letat sig till Motala arena för att se sina guldhjältar slipa formen inför premiären mot Dackarna nästa vecka.

Men de som var där trodde att årets Piratlag kan gå hela vägen även i år.

– Det är bara att försvara guldet. Finalmatchen här hemma var fantastisk att se. Då var vi här redan klockan fyra för att få bra platser, säger Kjell Andersson som är på plats tillsammans med Therése Rosenqvist för att efter en lång vintervila äntligen få se lite speedway live igen.

– De senaste sex, sju åren har vi varit här på varenda hemmamatch, berättar Kjell och vänder sedan blicken mot banan och ser när Przemyslaw Pawlickis framfart när denne sätter nytt banrekord.

Uppe i Vinnerstadsvängen hittar vi Janne Stamfelt, Krister Albrigtsen och Peter Andersson. Tre inbitna Piratsupportrar som även de tror att årets Piratlag kan försvara guldet.

– På papperet har de i alla fall inte ett sämre lag än i fjol. Sen är det ju det här med skador som måste fungera. Tittar man på hur det var i fjol så kan det bli både himmel och helvete, säger Albrigtsen.

Trion tippar att Piraterna utmanas främst av Dackarna, Elit Vetlanda och Indianerna.

– Indianerna måste ändå räknas till favoriter. De har det jämnaste laget.

Någon sådan brasklapp kastar dock inte Markus Hilmersson in. Enligt honom så råder det ingen tvekan om hur det kommer gå för Piraterna i år.

– De vinner så klart, säger Markus och vinkar med flaggan som han fick signerad av guldhjältarna på torget i höstas.

Mer läsning

Annons