Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gustafsson gästförare i Rospiggarna

Han siktar på att ta hem både junior-VM och SM kommande säsong.
Och att hjälpa Rospiggarna mot toppen av allsvenskan.
Speedwaytalangen Simon Gustafsson är klar som gästförare för klubben.

Annons

– Det känns skitbra. Riktigt kul. Laget ser väldigt spännande ut och kan bli grymt slagkraftigt, säger Simon Gustafsson.

Rospiggarnas trupp var mer eller mindre spikad, som NT skrev för cirka två veckor sedan. Men sedan skrevs Ludvig Lindgren, som var gästförare tidigare, in i Rospiggarna och blev gästförare i Valsarna i stället. Och med två gästförarplatser lediga vände sig lagledaren Mikael Teurnberg till 20-årige Simon Gustafsson, en av Sveriges mest lovande speedwayförare.

Som inte behövde någon längre betänketid.

– Upplägget är väl att jag och Andreas ska dela lite på en plats. Så det blir inte en full säsong, men några matcher ska det bli, säger Gustafsson. Det kändes självklart. Just med det upplägget.

Gustafsson har också anknytning till Roslagen genom hans team, BEAB-racing, som har sina rötter i Blidö-företaget BEAB. Den lokala förankringen tycker Gustafsson ska bli kul och var en sak som lockade.

Klubben en annan. Pappa, speedwayveteranen Henrik ”Henka” Gustafsson, körde i Rospiggarna i den förra säsongen och de har pratat en del.

Laget en tredje.

Till exempel att få köra tillsammans med Kim Nilsson och Ludvig Lindgren.

– Det är tre av de bästa svenska juniorerna så det ser kul ut. Och det är nog bra för klubben, säger Gustafsson.

Uppladdningen inför kommande säsong kunde däremot inletts bättre. Gustafsson drabbades av hjärtmuskelinflammation för cirka två veckor sedan och är beordrad en sju veckor lång vila. Men det ska inte påverka kommande säsong tror han.

Förutom Rospiggarna kommer Gustafsson precis som förra säsongen att köra för moderklubben Indianerna i elitserien och Eastbourne i England nästa säsong. Han håller dessutom på att förhandla med polska division ett-klubbar.

Och han siktar högt.

– Nu är det allt eller inget. Det är mitt sista år som junior så det är att vinna JSM, JVM och alla andra juniortävlingar eftersom det är sista chansen. Sedan är det självklart att försöka bibehålla min ordinarie plats i Indianerna. Jag körde som nummer två i slutet av förra säsongen och det ser ut som att jag kommer börja där nu, säger Gustafsson.

Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg är nöjd med värvningen.

– Han är jätteduktig och ytterligare en lovandeförare. Han hade högst snitt av alla U21-åkare förra säsongen, junior-VM-finalist och ett stort framtidslöfte. Så det känns jättebra.

Men även om Gustafsson, som får 9,96 i snitt (näst högst i Rospiggarna) främst är en ersättare för Andreas Jonsson finns det alternativ för att köra med båda två, enligt Teurnberg.

Det finns ytterligare en gästförarplats i truppen, men enligt Teurnberg så handlar det om en förare att använda bara om det blir många skador. Och han är nöjd med sitt lagbygge.

– Det ser bra ut och spännande ut, säger han.

Rospiggarnas allsvenska trupp 2011

Ludvig Lindgren

Kauko Nieminen

Kim Nilsson

Andreas Messing

Timo Lahti

Jari Mäkinen

Kalle Katajisto

Robin Messing

David Hillborg

Robin Burestad

Linus Lydin

Gästförare:

Andreas Jonsson

Simon Gustafsson

Mer läsning

Annons