Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hancock blir kvar i Piraterna

Greg Hancock stannar i Piraterna. I helgen skrev han på ett nytt ettårskontrakt.
– Det känns väldigt bra att det är klart, säger Hancock.

Annons

Greg Hancock blev först med att bli klar för Piraternas trupp säsongen 2012. Och med tanke på amerikanens betydelse i Piraterna som lagkapten, förebild och förstås nybliven världsmästare så förstår man att det var Hancocks underskrift som lagledaren Stefan Andersson jagade främst.

– Målet var att få klart med Hancock först. Han är ju otroligt viktig både som förare och i depån. Han är vår lagkapten och som nybliven världsmästare förstås också jagad av många andra klubbar. Det känns mycket bra att han är klar, säger Stefan Andersson.

Hancock själv är lika nöjd med att det är klart. Även om han aldrig riktigt tvekat om att han skulle stanna i Piraterna.

– Det har känts länge som att både jag och klubben har önskat en fortsättning. Men man vet ju aldrig förrän ett kontrakt är påskrivet och att det nu är det känns bara bra för mig, säger Hancock.

Han menar också att han inte fått några andra förslag från andra svenska klubbar.

– Jag har varit inriktad på Piraterna hela tiden och inte fått något miljonbud från någon annan klubb som skulle fått mig att ändra min inställning, säger han och skrattar.

– Nej, men allvarligt talat så är det i Piraterna jag vill vara. Vi vann SM-guld och får vi behålla de flesta förarna så har vi ett otroligt utvecklingsbart lag som jag vill vara en del av. Jag vill vara med och bygga ett Piratlag för framtiden.

Hancock har nu varit med och vunnit SM-guld med två klubbar i Sverige: Rospiggarna och Piraterna. Men att vinna med en tredje svensk klubb kändes inte viktigt.

– Absolut inte. När vi nu vann i år med Piraterna vill jag vara med och vinna nästa år igen. Ju mer man vinner desto girigare blir man, säger Hancock och skrattar gott igen.

Nu när Hancock är klar väntar förstås Piratfansen på nästa påskrift och den kan enligt lagledare Andersson komma rätt så snart.

– Jag är rätt nära ett par förare, men vilka säger jag inte. Men sedan är vi en liten bit längre ifrån med ett par andra.

Målsättningen för Andersson är att behålla guldlaget. Många tänker då direkt att det lag som vann SM-guld nu fått för högt snitt och gått över taksnittsgränsen. Men det löser sig automatiskt.

– Mitt mål är att behålla hela laget som vann SM-guld. Eftersom Anton Rosén eller någon annan junior måste köra i laget som svensk junior så kommer vi att komma under taksnittet med sex andra förare från årets lag.

Mer läsning

Annons