Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hoppas de åker ur elitserien"

Indianerna vann med 68-22.
Ändå blev den betydelselösa segern mot Hammarby dyrköpt.
– De kostade oss 300 000 kronor. Så jävla dåligt. Jag hoppas Hammarby åker ur elitserien, dundrade Indianernas lagledare "Dalle" Andersson Bäckström.

Annons
Daniel

Hammarby kom utan sina tre bästa förare. Tomasz Gollob, Greg Walasek och Adrian Miedzinski fanns inte med. På matchdagen ströks gamle stjärnan Tomasz Gollob plötsligt ur uppställningen och klubben valde att köra raiders i avslutningen. I nio av femton heat tog Indianerna femettor. Efter matchen rasade ”Dalle” när han blev intervjuad av speakern. Han gjorde det inför hela publiken. Åtminstone de få som inte gått under matchens gång.

– Jag är så jävla besviken på Hammarby. De borde inte få vara med i elitserien. Hur de resonerar på sitt kansli får stå för dem. Det är riktigt jävla dåligt. Hoppas vi får Hammarby i kvarten så ska vi krossa dem.

Tio minuter senare blev det klart att Indianerna börjar borta mot Hammarby på tisdag i nästa vecka.

Bad om att få stå över– Allt känns för jävligt. Vi hade 3 700 åskådare här i dag men det täcker ändå inte 68 poäng som ska betalas ut till förarna. Det handlar om säkert 300 000 kronor. Jag kallade till krismöte i pausen och sa åt alla att tänka på klubben. Då bad ”Pepe” själv om att inte köra nästa heat, säger Andersson.

Zorros försvarstalFörre Indianföraren Magnus Zetterström tog tre poäng på fem heat:

– Det blev ingen rolig kväll när man förstod att våra tre bästa förare var borta. Varför får du fråga vår lagledare om. Men alla som förstår speedway förstår att det kan bli så här när reglerna är som de är. Det hade varit bättre att alla omgångar betydde någonting och lagen tog poängen med sig in i slutspelet. Det känns verkligen inte kul att köra när det blir så här.

Mer läsning

Annons