Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indian-talanger imponerade

A-laget i elitserien floppade fullständigt i Gislaved i tisdags. Bättre gick det för Indianerna Junior i sin premiär i går. Kumlas speedwaytalanger vann med 55–41 över Team Värmland i division 1.

Annons

– Killarna åkte jäkligt bra. Jag är imponerad, säger lagledaren Rholand Jensen.

Indian-juniorerna tog fem femettor i matchen som genomfördes i duggregn.

– Ändå var vi det laget som hade mest otur, säger Jensen och tänker på Freddy Godlunds vurpa i det fjärde heatet när Indianerna hade en dubbelseger på gång.

Under stark utveckling

Trots att Freddy blev utesluten från omstarten hade han samlat på sig 14 poäng från sin reservplats innan kvällen var över.

– Godlund gjorde ett kanonjobb, säger Jensen.

Men det fanns fler matchvinnare i hemmalaget. Unge Pontus Nilsson vann tre heat och körde in elva poäng.

Marcus Johansson visade att han är under stark utveckling och knep sju pinnar efter bland annat en femetta i par med Pontus Nilsson i det 13:e heatet.

Team Värmlands Victor Paalovaara och förre indian-talangen David Rohlén hängde inte med i svängarna. Rohlén tog sex poäng på fem heat i sin återkomst till Sannahed – sämre än väntat.

– Han såg lite ringrostig ut, tycker Jensen.

Veteranen Göran Flood gjorde comeback i Indianerna och plockade fyra poäng på ett före som inte passade honom. 44-årige Jan Nordvall, som ersatte Daniel Ahlin, fick bara köra ett heat och nollade.

I nästa match väntar Eldarna i Huddinge.

Mer läsning

Annons