Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Indianerna kan vinna guld"

Nicki Pedersen fick inte bli matchhjälte.
Men var stor nog ändå att hylla Indianerna.
– De förtjänar all respekt och kan vinna SM i år, säger superdansken.

Annons
Nicki Pedersen hyllade Indianerna.

Indianerna dominerar i elitserien. Efter tisdagens seger leder laget serien på 14 inkörda poäng. Fem poäng före tvåan Piraterna. Matchen mot Vargarna blev som väntat en tajt rysare som avgjordes i sista heatet när Piotr Protasiewicz knep starten och inte ens släppte Nicki Pedersen förbi sig.

– Han fick den starten han ville och då var det inte lätt. Men samtidigt avgjordes inte matchen i det skedet. Det fanns andra heat som var tuffa att tappa poäng i, säger Pedersen, som hyllar Indianerna.

– De kan absolut gå hela vägen och bli mästare i höst. De förtjänar all respekt med den här laguppställningen. Dessutom har de en fantastisk racingbana här i Kumla.

Dalle njuterIndianernas lagledare Daniel ”Dalle” Andersson sken i kapp med kvällssolen.

– Om jag ska vara ärlig så försöker jag bara att njuta nu. Det är det här man drömt om och som är så roligt för alla inblandade som kämpat så hårt i Indianerna. Det är så många fler än bara jag. Klubben förtjänar det här, säger han.

– Nu fick vi verkligen kämpa och jag förstod att det skulle bli en rysare. Det är kul att vara här uppe och jag tror och hoppas att vi kan vara där sedan också. Nu är det uppehåll och sedan vänder serien. Det är bara se till att fortsätta vinna även på bortaplan och sedan hoppas på att vi kan vara skadefria och toppa formen under slutspelet i höst. Då kan vi slåss om SM-guldet. Det ska vi göra.

Mer läsning

Annons