Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Kostek” vill hitta formen

2009 var ett bedrövligt år på speedwayovalerna för Robert Kosciecha. Den sympatiske polacken stod inte alls att känna igen för Motalapubliken. Nu finns det bara en väg att gå – uppåt.

Annons
Robert Kosciecha och Piratledaren Stefan Andersson i samspråk.

En stor del av Kosciechas klena resultat kan till stor del förklaras på skador. Han bröt armen i bortamatchen mot Dackarna i maj. Man kan nästan säga att hans säsong gick upp i rök redan där. Men det är glömt nu. ”Kostek”, som han kallas, blickar framåt.

– Allt kan bara bli bättre. Jag tänker ingenting på det som redan hänt, utan fokuserar hela tiden på alla kommande heat istället.

Summa summarum så tog Robert Kosciecha 28 poäng på 30 heat i Piratvästen. Och just Piratvästen, den har Robert haft på sig länge. Han har kört för klubben samtliga säsonger på 2000-talet utom 2004 och 2005, då han körde för Rospiggarna.

– Jag gillar verkligen klubben, banan och allt runt omkring. Jag är glad över att få vara med i truppen ännu en säsong, säger Robert.

Det stora målet 2010 är att komma tillbaka till normal standard igen. Det vill säga att höja sitt personliga snitt och hjälpa sina lag så mycket som möjligt till framgång. ”Kostek” bor i Torun, där han även körde förra året i polska Ekstra Liga. I år har han dock bytt klubb i Polen. Ny arbetsgivare är anrika Polonia Bydgoszcz. Där blir han lagkamrat med två andra pirater, nämligen Emil Sajfutdinov och Antonio Lindbäck.

Under vintermånaderna har han hunnit kurera kroppen. Den är nu i hundraprocentigt skick. Kosceicha har även tränat en hel del styrka.

– Nu hoppas jag verkligen att jag blir skadefri den här säsongen, säger han.

Som så många andra, tycker Robert Kosciecha att Piraternas lag ser mycket starkt ut.

– Vi kan vinna guld. Den kommande säsongen ska definitivt inte bli lika svag som förra, varken för laget eller mig personligen.

Robert Kosciecha

Ålder: 32.

Familj: Fru, en dotter.

Hur går det för Piraterna: Vi har stor guldchans.

Vilka är tuffaste konkurrenten: Lejonen och Dackarna.

Vem blir världsmästare: Jason Crump.

Favoritbana: Biltema arena.

Mer läsning

Annons