Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindbäcks VM-skrällseger

Indianernas Antonio Lindbäck tog karriärens första VM-seger när han vann Italiens GP i Terenzano sent på lördagskvällen.
– Jag har väntat så länge på detta, sade han till TV10.

Annons
Antonio Lindbäck

Lindbäcks prestation blev än mer imponerande då han med knappa poäng tog sig till semifinal och därmed varken fick möjlighet att välja startspår i semifinal eller i finalen.

Men trots ytterspår båda gångerna gick det vägen.

– Det här betyder otroligt mycket för mig. Klart jag har börjat tvivla på om jag verkligen kan göra det här, och nu visade jag att jag faktiskt kan det. Otroligt skönt, sade han till TV10.

Han hade dock lite flyt.

I den första finalen kom han i väg som fjärde och siste man, men tjecken Martin Vaculik körde tufft och kraschade i första kurvan – vilket gjorde att det blev omstart.

Vaculik blev dessutom utesluten.

– Dåligt beslut av domarna. Visst, jag kör tufft. Men det är speedway. Sånt här dödar sporten, sade Vaculik.

I omstarten var Lindbäck snabbast i väg, och på den stenhårda banan i Terenzano var det svårt att köra om – och han kunde hålla ledningen in i mål.

– Det känns så bra. Nu är jag redo att ta nästa steg, sade Lindbäck.

I och med segern avancerade Lindbäck till nionde plats i sammandraget tack vare sina 62 poäng.

Avståndet upp till ledaren Greg Hancock är dock stort, 49 poäng.

Andreas Jonsson blev utslagen i semifinalen medan örebroaren Fredrik Lindgren hade en dålig kväll och stannade på fem poäng och 13:e plats.

Indianernas danskar Kenneth Bjerre och Hans Andersen tog sex respektive fyra poäng. Ingen gick vidare till semifinalerna. (TT-NA)

Mer läsning

Annons