Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linus Sundström segerviss

Linus Sundström, 19, har för egen del kört bättre i andra lag än Piraterna hittills den här säsongen.
Men ändå tror han på femte raka segern i elitserien för laget när Västervik i kväll kommer till Dunteberget.

Annons
Linus Sundström.

Så här förklarar junioren Piraternas framgångar med de fyra raka derbysegrarna mot Vargarna och Indianerna. De segrar som ger Motalalaget serieledning efter fyra omgångar.

– De flesta i laget har tagit poäng. Alla har tagit ungefär lika många poäng och det gör ett vinnande lag. Vi har en bra lagsammanhållning nu där alla hjälper varandra, säger Linus.

Vad säger du om din egen insats de här matcherna?

– Jag är inte jättenöjd. Jag har blandat. Kört bra ibland och dåligt ibland. Jag försöker göra mitt bästa, men sätter mer press på mig själv i elitserien, säger Linus och fortsätter:

– I elitserien har du inte råd att göra några misstag. I de andra ligorna har det fungerat bättre, där får du med dig några poäng även när du inte kör så bra, säger han.

I lördags körde Sundström i engelska andraligan och tog maximala 15 poäng när hans lag Rye House utklassade Redcar med stora siffror.

I söndags körde han sämre för Gniezno i polska andraligan. Bara tre poäng på fyra heat när det blev dyngstryk mot hårdsatsande Rzechow.

– Det är så olika från dag till dag. Ena dagen kör du på en bana på 260 meter och nästa dag är banan 400 meter. Ena dagen möter du lite sämre förare och andra dagen är det nästan bara GP-förare som motståndare, säger Linus.

Sundströms team åkte från Polen natten mot måndag och anlände till Motala redan på måndagseftermiddagen. Det blev ordentlig laddning på plats inför hemmamötet med Västervik.

– Det är inte omöjligt att vi kan vinna båda matcherna mot Västervik, tror Linus Sundström.

Mer läsning

Annons