Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mardrömsstart sänkte Rospiggarna

En mardrömsstart och en tung förlust i den tidiga måstematchen mot Västervik.
– Jag är besviken. Det var en match vi verkligen ville vinna, och som vi behövde vinna, säger Ryan Sullivan.

Annons
Ryan Sullivan och Mikael Teurnberg snackar ihop laget, men det hjälpte inte. Rospiggarna förlorade hemmamatchen mot Västervik med 45-51.

Lagkaptenen Sullivan var en av många besvikna förare i hemmalaget i depån efter matchen.

Med sina 12 poäng var han tillsammans med Wieslaw Jagus poängbäst i Rospiggarna och Kauko Nieminen på 9 poäng. Men på andra håll var det tyngre. Ben Barker och Sebastian Aldén tog till exempel bara två poäng vardera på hela matchen.

Och tungt blev det i starten också. 1–5 direkt sedan Tomasz Jedrzejak och Joonas Kylmäkorpi enkelt kört ifrån nämnda Barker och Aldén.

Och så fortsatte det. Rospiggarnas första heatseger kom först i femte heatet genom Kauko Nimeninen. Och när Rospiggarna slet och arbetade sig ikapp så kom nya ryck från Västervik direkt efter. Närmare än två poäng efter kom aldrig Rospiggarna och i det näst sista heatet var den tunga förlusten ett faktum.

– Vi tvingades jaga hela tiden och försöka komma ikapp från start. Alla försökte och alla kämpade och vi kom tillbaka flera gånger men det gick inte, säger Sullivan.

– Vi har några skadade i laget, men det var kul att se Mads (Korneliussen, reds anm.) som bara blev snabbare under kvällen.

Bara att instämma. Hemmadebutanten Mads Korneliussen kom verkligen igång efter en något trevande inledning och tog totalt sex poäng – men med bud på fler. Han pressade Västerviks GP-förare Chris Harris och Tomasz Gollob hårt i flera heat.

– Det var tufft. Det tog två heat innan jag hittade inställningarna eftersom jag missade övningsdagen här. Men efter det gick det bättre och bättre. Jag var nära att köra om Harris två gånger om bland annat. Jag försökte mitt yttersta och kände att jag var snabb nog, säger Korneliussen.

– Jag är besviken över förlusten men nöjd med min insats.

Lagledaren Mikael Teurnberg var också han nöjd med Korneliussen.

– Det är kul att han visar att han vill vara med. Han imponerade med sin inställning, säger Teurnberg och flaggar samtidigt för förändringar i laget till returen.

– Det kommer bli ändringar. Mads har visat att han är värd en plats i laget. Sedan har vi Pawlicki som inte kunde köra idag.

Teurnberg var även han besviken med resultatet.

– Vi pallade inte riktigt trycket. Barker och Aldén tog till exempel bara poäng av varandra, ett banpar som tar fyra poäng håller inte. Men det är bara att jobba på, vi har ett ungt lag och det hängs lite med huvudena när det går dåligt, där lyser orutinen igenom. Vi behöver rutin och det tappade vi lite med Monberg skada, många är lite vilsna. Nu har de bara Jagus och Ryan att luta sig emot, säger han.

– Det var en tung förlust, men det är bara att bita ihop.

För den förre lagledaren i Rospiggarna, numera i Västervik, Mikael Messing var återkomsten till Parken desto roligare.

– Det är alltid roligt att vinna men annars så kändes det inget speciellt, säger han

– Vi var med direkt, mycket tack vare att vi visste hur vi skulle ha inställningarna och tappade inget från start, säger han.

Matchen

Västervik 51

Rospiggarna 45

Rospiggarna: Wieslaw Jagus 12, Ryan Sullivan 12, Kauko Nieminen 9, Mads Korneliussen 6, Benjamin Barker 2, Sebastian Aldén 2, Anton Rosén 2.

Västervik: Peter Ljung 13, Chris Harris 10, Nicolai Klindt 10, Tomasz Gollob 10, Tomasz Jedrzejak 5, Joonas Kylmäkorpi 3.

Mer läsning

Annons