Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikael Teurnberg om premiären

Fem frågor med Mikael Teurnberg, lagledare för Rospiggarna, som om en vecka inleder säsongen mot Elit Vetlanda.

Annons
Mikael Teurnberg, Rospiggarnas lagledare.

I dag anordnar klubben en pressträff inför den kommande säsongen, men på grund av bland annat det isländska vulkanutbrottet så har flera förare tvingats lämna återbud.

Känns det trist?

– Vi hade planerat det här sedan länge, att vi skulle ha en dag för pressen och för killarna att träffas och åka in banan. Nu blir det de som kan, men det är bara att gilla läget.

Vilka är det som inte kommer?

– Ben Barker är fast i England, hans pappa är här men det hjälper ju inte. Mads Korneliussen sitter också fast i England, han skulle ha kört i Danmark i veckan men kom inte dit heller. Sedan kommer inte Wieslaw Jagus, det polska förbundet har lagt om tävlingsschemat i och med presidentens flygkrasch så han kör Guldhjälmen, där Polens 32 bästa förare åker. Sedan kommer alla andra.

Finns det någon reservplan till nästa vecka om flygkaoset håller i sig?

– Vi har inte så många som blir drabbade förutom Barker, men han har ett schema som gör att vi kanske kan lösa det på annat vis. I min startuppställning så är det bara han. Kauko Nimeninen kör också i England men han brukar vara hemma i Finland så han lär inte komma tillbaka till England.

Med en vecka kvar, har du laget klart för dig?

– Jag har inte gått ut med det, men jag har en bild av det. Jag har funderat mycket hit och dit och pratat med till exempel Sullivan (Ryan) som kommer vara lagkapten.

Är du sugen på att dra igång säsongen?

– Ja, jag är laddad. Det ska bli spännande.

Mer läsning

Annons