Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monberg kan missa Valsarna

Tillbaka i Orionparken.
Men långt ifrån en comeback på banan.
Rospiggarnas Jesper B Monberg kan bli borta längre än beräknat.

Annons
Jesper B Monberg var i depån och snackade med bland andra Mads Korneliussen.

Monberg bröt handleden i premiärmatchen mot Vetlanda för cirka en månad sedan. Förhoppningarna har varit att han skulle kunna vara tillbaka till mötet med Valsarna på hemmaplan den 8 juni. Men i dagsläget ser den prognosen dyster ut.

– Det är till 70 procent läkt, men handleden är fortfarande svullen så jag har ingen kraft i den. Men läkaren har sagt att det kan gå fort när svullnaden väl försvinner, säger Monberg.

Tror du att du kan vara tillbaka till matchen mot Valsarna?

– Jag vet inte, säger han efter en en stunds betänketid.

Monberg var på plats i Hallstavik i tisdagens match mot Lejonen som stöd för laget i depån. Mellan racen försökte han så gott han kunde peppa sina lagkamrater och hjälpa dem med inställningarna.

– Jag pratade mycket med Mads (Korneliussen, reds anm.) om banan och vad han gjorde, sedan pratade jag också med de andra, säger Monberg.

Trots storförlusten tyckte Monberg att det var kul att vara tillbaka på sin nya hemmabana – men tråkigt att inte vara ute på banan och hjälpa laget.

– Jag vill gärna tillbaka så fort som möjligt, men jag måste vänta på att det har läkt klart, säger Monberg.

Någon som mer än gärna vill ha tillbaka Monberg i laget så fort som möjligt är Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg. För även om till exempel Mads Korneliussen kört bra på hans position som heatledare, så har Monbergs skada visat sig vara ett stort bakslag för Rospiggarna. Med honom tillbaka i laget blir laget klart starkare. Men Teurnberg tror inte längre på en comeback mot Valsarna.

– Nej det tror jag inte, då ska det hända något otroligt snabbt på ett par veckor. Handleden var fortfarande för stel, men han bor bara ett stenkast från banan i Danmark så så fort han känner sig redo ska han testa. Däremot borde han vara tillbaka efter uppehållet, säger han.

Mer läsning

Annons