Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monberg tillbaka i Rospiggarna

Jesper B Monberg gör comeback, Krzysztof Buczkowski tar återigen plats i laget och Kauko Nieminen petas.
Rospiggarna ändrar om i laget inför måstematchen mot Vargarna.

Annons

Efter att ha stått över två omgångar är det dags för match igen för Rospiggarna. Och det blir en del förändringar från matchen mot Valsarna. Jesper B Monberg gör comeback efter att ha varit borta sedan premiären på grund av en bruten handled. Ett efterlängtat tillskott för Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg.

– Han har kört tre matcher i Polen och igår (läs söndag) tog han sju poäng och tyckte själv att det kändes bra, säger Teurnberg. Det känns positivt att han är tillbaka men nu ska man inte tro att han är någon frälsare, han säger själv att han är matchotränad men han har ju kapacitet.

– Han är viktig för laget och nyttig för alla med sin rutin. Sedan är han en positiv person som skapar bra stämning i laget, och han plockar poäng. Han var ju tänkt som heatledare efter Ryan Sullivan och Wieslaw Jagus. Han tillför stabilitet.

Buczkowski tillbaka

Monberg kommer köra som nummer två i laget, tillsammans med Mads Korneliussen som behåller sin position som heatledare.

– De känner varandra och blir ett jämnt och bra par. Jag och Jesper pratade lite och tyckte att det kanske är bättre att han kör som tvåa, det blir kanske lite lättare i något heat, och Mads har varit fantastiskt bra, säger Teurnberg.

Dessutom tar Krzysztof Buczkowski, som ersätter skadade Sebastian Aldén i truppen, återigen plats i laget, nu på Kauko Nieminens bekostnad.

Buczkowski övertygade senast mot Valsarna då han tog 10 poäng.

– Han har åkt här i Parken förrut och det gör inte saken sämre. I och med Aldéns skada fick jag ändra om lite och nu blev det på bekostnad av Nieminen. Han var såklart besviken, men så är det i speedway. Jag bodde hos Nimeinen när jag var med det finska U21-landslaget nyligen och det är bra killar allihopa, men det gäller att krama ur det bästa ur laget, säger Teurnberg.

Och det råder ingen tvekan om betydelsen av kvällens match för Rospiggarnas slutspelsdrömmar.

– Ska vi vara med och slåss om den sista slutspelsplatsen så måste vi vinna, vi har inte råd att förlora. Så är det, säger Teurnberg.

– Det är inte många poäng upp till den där sista slutspelsplatsen, det kanske ser tufft ut men det är ingen omöjlighet. Därför var segern senast i Hagfors otroligt viktig, den visade alla att det går.

Laguppställningarna

Rospiggarna

1. Mads Korneliussen

2. Jepser B Monberg

3. Wielslaw Jagus

4. Przemyslaw Pawlicki

5. Ryan Sullivan

6. Krzysztof Buczkowski

7. Anton Rosén

8. Linus Lydin

Vargarna

1. Adrian Miedzinski

2. Scott Nicholls

3. Krzysztof Kasprzak

4. Daniel King

5. Adam Shields

6. Michael Jepsen Jensen

7. Kim Nilsson

8. André Hertzberg

Mer läsning

Annons