Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Något radikalt måste hända

MVT-sportens krönikör Jens Bollius om speedwaysportens ekonomiska problem.

Annons

Hälften av de åtta elitserieklubbarna i speedway får inte elitlicens. Ni läser om det här intill. Valsarnas dåliga ekonomi har varit en följetong hela sommaren, men att även Vargarna, Hammarby och Indianerna skulle få avslag i förbundets första instans är överrraskande.

Det är visserligen just första instans, det finns gott om möjligheter att ordna till problemen, men att fyra klubbar får bakläxa av förbundet tycker jag är ytterligare ett tydligt bevis för hur det står till med svensk speedway.

Det ser riktigt illa ut.

Svensk speedway kör mot avgrunden och kommer att rasa ut över kanten om det fortsätter så här. Det krävs en helomvändning, en tvärbromsning och fortsättning åt ett helt annat håll för att katastrofen ska undvikas.

Jag har skrivit om det tidigare och nu måste alla förstå att det är allvar. Svensk speedway har problem med återväxt, ekonomi och även bredd av inhemska förare och det är tre grundpelare som behövs för att bygga sporten i framtiden.

Visserligen finns det saker som är bra. Publikintresset kan det inte klagas på och inte på standarden på elitseriematcherna heller. Produkten är bra och lätt att ta till sig, inte bara för motorsportnördar utan även för vanligt folk.

Men samtidigt vet alla nu att det inte kan fortsätta på sammma sätt. Om svensk speedway fortsätter att försöka ha världens bästa liga utan att ha pengar till det så kommer bubblan att spricka helt och hållet. Då har snart alla klubbar gått i konkurs. För ju fler som faller, desto svårare blir det för de stabila att behålla sin starka status. Det blir en nedåtgående spiral.

Därför måste radikala förslag sättas i verket. Att det kvoteras in fler svenskar, förslaget sägs vara att antalet höjs från två till tre, är bra.

Samtidigt måste lönerna förändras. Både i storlek och systemet i grunden.

Att betala ut lön per poäng skapar egoism och bara det faktum att klubbarnas ledningar sliter sitt hår över storsegrar, som Indianerna efter Hammarbymatchen i veckan, är högst märkligt.

Det skulle vara bättre att ha ett procentsystem, baserat på publikintäkter. Först får klubbarna hämta in intäkterna och så får laget dela på delar av vinsten. Möjligtvis sett till hur många poäng de kört in. Sedan tycker jag inte att det vore helt orimligt om förarna tjänade mer om laget vann än när laget förlorade.

Sänkta löner innebär troligen att svensk speedway får släppa epitetet världens bästa liga. Men samtidigt tror jag att elitserien måste gå i depå ett tag, att samla krafter på nytt underifrån, för att ha en chans att överleva.

För Piraternas del vet vi att Motala kommun backat upp mycket och läget är hyfsat stabilt för klubben. Men det hänger på en skör tråd och digniteten på smällen efter Valsarnas walk over är ännu inte känd. Bokslutet för årets säsong är heller inte klart. Det hänger på ett hazardartat slutspel, hur mycket publik som kommer i semifinal och eventuellt final.

Men det vi vet är att Piraterna sitter i samma båt som alla de som inte fått elitlicens nu. Faller ett par klubbar till så faller snart alla.

Mer läsning

Annons