Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt datum för Piratmatch - igen

Turerna kring den uppskjutna matchen mot Piraterna förra veckan tycks aldrig ta slut. Nu är datumet för matchen ändrat igen, till den 1 september.
– Usch vilket dygn jag haft, pustar Mikael Teurnberg sedan alla bitar fallit på plats under måndagen

Annons

Matchen i förra veckan mellan Piraterna och Rospiggarna sköts upp på grund av regn. Klubbarna kom överens om ett nytt datum: den 1 september. Men det gick inte för sig enligt förbundet, Svemo, som meddelade att inga uppskjutna matcher får köras efter sista ordinarie omgång i serien, vilken körs den 31 augusti.

Svemo satte då den 25 augusti som matchdatum.

– Så när allt var klart med anmälan av laget och så i söndags så kom dråpslaget som höll på att kosta oss närmare 100 000 kronor i böter, säger Teurnberg.

En match för Torun i den polska ligan regnade nämligen bort på söndagskvällen och nytt datum för den blev då den 25 augusti. Vilket innebar att varken Wieslaw Jagus eller Ryan Sullivan, Rospiggarnas två stjärnförare som båda kör för Torun, inte skulle kunna vara med mot Piraterna.

– Nej, eftersom inte onsdagen den 25 är någon ordinarie matchdag för oss här, så kan polackerna pressa dem till att köra där istället. Och eftersom vi dessutom då redan skulle han saknat både Przemyslaw Pawlicki och Ben Barker, som kör i England då, skulle vi knappt få ihop lag alls, med dryga böter som följd eftersom vi skulle vara långt från golvsnittet.

Efter ivrigt telefonerande och uppbackning från Piraternas lagledare Stefan Andersson lyckades Teurnberg ändå få Svemo att vika sig.

– Ja, de var tillmötesgående och förstod vår situation. Nu körs matchen som vi sa från början, den 1 september.

Mer läsning

Annons