Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Piraterna vann seriefinalen

Piraterna vann seriefinalen mot Elit Vetlanda på Dunteberget i kväll. 46-44 efter att Chris Holder tagit två viktiga poäng i det sista heatet. Holder var bäst i Piraterna den här kvällen.

Annons

Klicka här för att komma direkt till matchrapporten.

Stefan Andersson, lagledare, Piraterna:– Det blir en riktig drabbning, en seriefinal mellan två topplag. Det kryllar av GP-förare i båda lagen och jag hoppas att det blir uppåt

4 000 åskådare. Vi har en fantastisk arena som låter publiken komma nära speedwayen. Det är viktigt för oss att alla levererar, men viktigast blir de bästa den här gången, Greg och Holder. Det är viktigt att de besegrar deras toppar. Vi går för semifinalplats, men det kan krävas att vi vinner båda matcherna som är kvar.

Bo Wirebrand, lagledare, Elit Vetlanda:– Det är som vilken tävling som helst, vi hade nyligen en seriefinal mot Dackarna. Så det är en match i mängden i Motala. Vårt mål blir att ta bonuspoängen, vi vann ju med tolv poäng mot Piraterna hemma. Jag tror att det kan bli svårt att vinna matchen utan Thomas H Jonasson. Nu har vi två juniorer på reserven. Men man vet aldrig hur det kan gå, det är dagsformen på förare som avgör. Det är väldigt svårt att säga vilka lag som kommer att mötas i en SM-final, jag har ingen aning om det.

Läget i Piraterna: Jämfört med östgötaderbyt mot Vargarna för två veckor sedan är Chris Holder tillbaka i Motalalaget och polacken Grzegorz Zengota får kliva åt sidan. Det är ett lag där Holder får starta som nummer ett, vilket betyder att han får första heatet. VM-ledaren Greg Hancock får plats nummer fem. Många Piratförare har visat bra form på senaste tiden och Przemyslaw Pawlicki körde in bra med poäng i polska ligan. Laget är skadefritt och fullt av självförtroende och jagar semifinalplats.

Läget i Vetlanda: Ett svårt avbräck är att Thomas H Jonasson inte kan åka matchen på Dunteberget. Han kraschade i Polen på söndagen och bröt inga ben, men han slog sig i höften och vänster ben. Det betyder att han blir borta en tid. På reservplats i Motala kör nu juniorerna Jacob Thorsell och Henrik Lindqvist, en kraftig försvagning. Vetlanda har annars ett kanonlag med två toppförare i VM-serien i Jason Crump och Emil Sajfutdinov. Vetlanda jagar seriesegern inför slutspelet.

Mer läsning

Annons