Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Piraternas trupp samlad

Det är inte ofta på en säsong det händer, men i går var hela Pirattruppen på plats i Motala. Greg Hancock och Jesper B Monberg var två som gladde i träningsmatchen inför den fina publiksiffran på 864 åskådare.

Annons

Nästan hela dagen i går var Piraterna på Biltema arena. Det för att träna, för att träffa pressen, för att köra en intern träningsmatch, men främst för att snacka ihop sig inför elitseriesäsongen.

– Det är viktigt att vi får den här dagen ihop där vi alla kan få möjlighet att prata om säsongen som kommer. Det är ett sätt att göra gruppen starkare, säger lagledaren Stefan Andersson.

Att Piratförarna trivs med varandra gick heller inte att ta miste på. Det var många high fives, handskakningar och ryggdunkningar när förarna träffade på varandra. Många av dem ses annars i andra ligor och i andra länder.

– Det är kul att vara här igen och Motala bjuder ju på perfekt väder i dag, tycker exempelvis GP-

föraren Emil Sajfutdinov.

Han har haft en bra försäsong och gjort starka insatser i den polska ligan och körde även fullt när Piraterna var i Vetlanda och tävlade i helgen.

– Det känns bra och formen är helt klart på rätt väg, menar Emil.

Ryssen Sajfutdinov är helt återställd från sin svåra armskada från förra året. Och han ser med tillförsikt fram mot en säsong som GP-förare, men det är oklart hur många matcher med Piraterna som han kommer att köra. Upp-görelsen är att Sajfutdinov ska köra i slutspelet om

Piraterna går dit.

– Finns tiden och det går att lösa hoppas jag att kunna köra någon av seriematcherna också. Jag tror att vi med det här laget kan gå till slutspel och en finalplats ska inte vara omöjligt, tror Sajfutdinov och passar på att lovorda sin nye lagkamrat.

– Jesper B Monberg är en tuff och mycket bra

förare. Han kommer att göra nytta för Piraterna den här säsongen.

Både Sajfutdinov och Jensen var med i måndagskvällens interna träningsmatch.

På programmet stod mötet mellan Piraterna och Crossbone Pirates där man mixat lagen så att det skulle bli jämna heat. Med tanke på att det nu var två lag med Pirater så riskerades förstås ingenting och de tuffa duellerna uteblev av naturliga skäl. Men en del bra speedway fick de 864 åskådarna se i matchen som Crossbone Pirates vann med 52-44 över Piraterna.

– Jag tycker det såg bra ut och jag fick flera positiva svar. Trots att det var en internmatch var det ändå bra racing, säger lagledaren Stefan Andersson.

– Det kändes bra även om jag fortfarande känner att jag är matchotränad, tycker Jonas Davidsson.

Främsta poängplockare i internmatchen blev för Crossbone: Greg Hancock 13+2, Rafal Dobrucki 9, Maciej Janowski och Daniel Davidsson 6. För Piraterna: Jesper B Monberg 9+1, Jonas Davidsson 8, Emil Sajfutdinov 7.

Mer läsning

Annons