Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Piratseger i Hagfors

Den på förhand ovissa matchen Valsarna-Piraterna blev en mycket jämn och spännande historia. Matchen avgjordes i sista heatet då Greg Hancock visade varför han är världsmästare. Piraternas seger skrevs till 46-44.

Annons
Med en helt otrolig omkörning i det 15:e heatet såg Greg Hancock till att Piraterna kunde vinna bortamatchen mot Valsarna med 46-44.

Inför kvällens match på Wint arena pratade många om att det skulle bli en jämn match. Och det blev det också. Valsarna inledde bäst och var i ledningen efter fyra heat. Men sedan tog Piraterna ett visst kommando, även om marginalen var liten. Piraterna hade chansen att avgöra i 14:e heatet, men Grigorij Laguta och Daniel Nermark fixade en femetta.

Piraternas ledning inför sista heatet var två poäng. Laguta/Nermark stod åter på startlinjen för hemmalaget. Piraternas färger försvarades av Greg Hancock och Przemyslaw Pawlicki. Nermark och Hancock kom iväg bäst, men Nermark tryckte upp Hancock stentufft mot sargen och hemmalaget hade 5-1 in i andra kurvan. Då visade Hancock mästartakter. Han drog på och hittade ett spår mellan Valsförarna och sedan blåste han i från övriga fältet. Därmed var segern ett faktum.

Greg Hancock, 11, och Przemyslaw Pawlicki, 10+1, var poängbäst hos Piraterna. Valsarnas främste var Daniel Nermark med 11+1.

Läs mer i papperstidningen 9 maj.

Mer läsning

Annons