Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Speedwayen klarnar på lördag

Trots att speedwaysäsongen tog slut för en vecka sedan vet inte lagen vilka regler som gäller nästa år. Lagen vet inte hur många förare de får ha, vad det blir för taksnitt eller om det blir något lönetak.

Annons

Mycket är fortfarande oklart för speedwaylagen i nästa års elitserie.

– Det kan man tycka om man vill. Men mycket blev förskjutet när organisationen gjordes om totalt och datumet för övergångar är ju framflyttat till den 1 december, berättar Bertil Bergström på Svemo.

På lördag ska det dock bringas en del klarhet då representanter från Svemo och elitserieföreningen ska träffas och ta en del regelbeslut för kommande säsong.

– Vi får se hur mycket som spikas. Man kan heller inte ta förhastade beslut. Jag har varit med i nästan 40 år och vet hur det kan låta. Tar Svemo ett beslut som elitserieklubbarna önskat, men som sedan visar sig fungera dåligt i praktiken så säger ju alla att nu har dom där jävlarna på Svemo ställt till det igen, menar Bergström.

Bland mycket som behöver redas ut inför nästa säsong finns frågor som exempelvis om klubbarna ska ha sju eller åtta kontrakterade förare i trupperna. Hur många gästförare klubbarna ska ha. Vilka förare man får köra rider replacement för. Om det det ska bli ett lönetak eller inte. Om snittaket ska ändras eller till och med tas bort helt. Hur många svenskar det måste finnas i lagen.

– Det vi alla kan vara överens om är att vi måste agera smart den här gången. Vi måste få ordning på klubbarnas ekonomi annars finns det ingen elitserie om tre-fyra år, säger Piraternas lagledare Stefan Andersson.

Läs mer i papperstidningen den 12 oktober.

Mer läsning

Annons