Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor sorg efter dödskraschen

Det råder förstämning och sorg i speedwayvärlden efter Lee Richardsons dödskrasch i Polen. Svenske förbundskaptenen Bo Wirebrand säger: – Tragiskt, fruktansvärt hemskt. Det är svårt att ta till sig, säger han.

Annons

Lee Richardsons sista svenska klubb blev Vargarna, men det är kanske med Vetlanda han är mest förknippad. Det blev sju säsonger i Smålandsklubben och tre SM-guld.

– Lee bidrog mycket till våra stora framgångar, säger Bo Wirebrand som är sportchef och lagledare i Vetlanda.

Hur var han som person?– En fantastisk människa, duktig speedwayåkare och lojal lagmedlem. Han gjorde alltid sitt bästa, säger Wirebrand.

Hur hanterar ni det här i Vetlanda?– Det är viktigt att visa omtanke och respekt och vi kommer att göra någonting vid vår nästa hemmamatch, säger Wirebrand.

Elitseriematchen mellan Hammarby och Vargarna i kväll är inställd på grund av dödskraschen. Vargarnas förare vill inte köra och klubben fick dispens av SSI (Svensk speedway och isracing) för att få tid att sörja. Övriga tre matcher i elitserie kommer dock att köras.

– Det känns rätt under rådande situation. Övriga matcher kommer att inledas med en tyst minut för Richardson och förarna kommer också att köra i sorgband, säger Patrik Rosenlund, vd på SSI, till TT.

Vargarna kommer att genomföra en minnesstund för förare och funktionärer på sin hemmabana i Norrköping.

Däremot körs alltså Piraterna-Indianerna, även om Motalaklubben först var inne på att ställa in.

– Alla tar det här på sitt eget sätt, alla kände Lee mer eller mindre men det blir påtagligt för alla när något sånt här händer. Det har varit delade meningar om vi ska köra, men nu kör vi och vi kör för Lee, säger Piraternas assisterande lagledare Daniel Andersson.

Piraterna kommer att ha ett snack om läget i samband med matchen, men ska försöka fokusera på matchen när den kommer i gång.

– Vi måste vara så professionella som vi kan, säger Andersson.

Daniel ”Dalle” Andersson, lagledare i Indianerna, säger:

– Det är tragiskt och det blir oroligt i lagen. Klart grabbarna blir störda av det här, men vi har pratat ihop oss och nu kör vi.

Mer läsning

Annons