Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundström i våldsam krasch

Oavgjort, 48-48, mot serieledarna Dackarna då borde allt vara frid och fröjd. Men en våldsam krasch i fjärde heatet förstörde stämningen. (UPPDATERAD 21:32)

Annons
Linus Sundström kraschade våldsamt i fjärde heatet.

Efter en riktigt otäck krasch fick Piraternas Linus Sundström föras bort i ambulans. Piraterna gjorde trots det en stark match och det slutade 48-48.

Få bland de 3679 åskådarna brydde sig så mycket om utgången i matchen. För trots att den var spännande och oviss ända in i slutet så lade Sundströms ruggiga krasch sordin på stämningen.

Det var i kvällens fjärde heat som det hände. Linus Sundström startade från ytterspår och var chanslös när förarna innanför honom hakade i varandra och sen tryckte honom rakt ut i luftstaketet.

Många runt Biltema arena menade att Dackarnas Rune Holta var den som orsakade kraschen genom att skära ut i banan från sitt innerspår. 

Men enligt Piraternas lagledare Stefan Andersson gick det inte att peka ut någon som vållande till olyckan.

Enligt de första uppgifterna så var Sundström avsvimmad under några minuter men var vid medvetande när han fördes bort. Han ska ha kunnat röra på ben och armar, men klagade över svåra smärtor i korsryggen.

Läs mer i onsdagens papperstidning.

Mer läsning

Annons