Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tempen inför derbyt

Ledarsnack, läget i lagen och de aktuella laguppställningarna. Här hittar du det viktigaste inför Vargarna-Piraterna.

Annons
Stefan Andersson lagledare i Piraterna och Vargarnas lagledare Peter Jansson.

VARGARNA

Ledarsnack:

– Läget är alldeles strålande. Vi ska gå ut och köra vårt race och vi känner oss säkra på vår hemmabana. Vi ska kriga för alla poäng. Trots storförlusten i premiären tycker jag inte att vi var så dåliga som siffrorna visar. Att Antonio Lindbäck inte kör är ett jätteavbräck för Piraterna, men Piraterna har ett bra lag ändå.

Vargarnas lagledare Peter Jansson.

Läget i laget:

De flesta förare har åkt runt i Europa och tävlat flitigt sedan elitseriepremiären i Motala förra veckan. Michael Jepsen Jensen körde bra i danska JVM-kvalet, Scott Nicholls körde fullt i Ipswich på måndagskvällen och Kim Nilsson körde in tolv poäng i sin match i engelska ligan. Vargarna är traditionellt väldigt bra hemma och är favorit till segern i kväll, trots storförlusten för en vecka sedan.

Så kör laget:

1) Adrian Miedzinzki, 2) Scott Nicholls, 3) Krzysztof Kasprzak, 4) Tai Woffinden, 5) Adam Shields, 6) Kim Nilsson, 7) Michael Jepsen Jensen, 8) Andre Hertzberg.

PIRATERNA:

Ledarsnack:

– Det blir en helt annan match nu än när vi vann stort i premiären. Det är helt andra förare som hittar runt och det är deras första hemmamatch. Förra året på Kråkvilan fick vi en skada på Jagus och vi gjorde många individuella misstag. Men nu har vi en god chans att vinna. Alla förare som ska köra ser bra ut.

Stefan Andersson, lagledare i Piraterna.

Läget i laget:

Antonio Lindbäck kan inte köra på grund av kraschen i Polen. Han ersätts inte, utan det körs så kallat riders replacement för honom, vilket betyder att de andra förarna tar var sitt heat av hans ordinarie heat. I övrigt går Rafal Dobrucki in i stället för Damian Balinski jämfört med premiären förra veckan. Linus Sundström är i bra form med bra åkning i JVM-kvalet och 14 poäng i Ryehouse på måndagskvällen.

Så kör laget:

1) Greg Hancock, 2) Maciej Janowski, 3) Jonas Davidsson,

4) Antonio Lindbäck (RR), 5) Rafal Dobrucki, 6) Robert

Kosciecha, 7) Linus Sundström, 8) Tomas Bäck.

Mer läsning

Annons