Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff sista match för Piraterna

Seger är ett måste om semifinalplatsen ska säkras. Men det kommer inte att bli lätt för Piraterna. Västervik måste vinna för att inte riskera degradering.

Annons
Det var jämnt och tufft i den första semifinalen mellan Dackarna och Piraterna. Motalalaget vann matchen med 46-44. Här tampas Piraternas Maciej Janowski och Greg Hancock mot Darcy Ward.

Piraterna ställs mot Västervik i den sista omgången av elitserien. Förutsättningarna inför matchen är de att Piraterna vid seger säkrar en plats i semifinalerna. För Västerviks del är seger ett måste om de inte ska riskera att hamna sist vilket de gör vid förlust samtidigt som Valsarna besegrar Dackarna hemma.

– Västervik kommer att kämpa med näbbar och klor. Så det kommer att bli tufft, säger Piraternas assisterande lagledare Daniel Andersson.

Piraterna vann bara med två poäng hemma och enligt Andersson så kommer Västervik med ett bättre lag nu.

– Som jag ser det så är det första gången i år som de kommer med det bästa laget. Så det kommer att bli tufft. Det vore ju skönt om vi kunde ta den där andraplatsen.

Piotr Pawlicki varnades i matchen mot Vetlanda och är nu avstängd. Han ersätts av Grzegorz Zengota som går in på reservplats.

Mer läsning

Annons