Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffaste matchen i år

Klicka här för senaste nytt inför Piraterna-Elit Vetlanda.

Annons

Stefan Andersson, lagledare, Piraterna:

– Det är tuffaste matchen i år. Vetlanda är alltid svåra att möta och deras lag är bra. De har kört sjukt bra allihop senaste tiden. För att ha chans att vinna måste vi upp på max och vi måste också ha flyt. Vi måste ha riktigt bra go i gänget för att ha chans. Vetlanda jagar seriesegern och tidigare har de varit väldigt vassa efter paus, men nu har vi ett bättre lag där. Så jag hoppas på seger, så som vi alltid gör. Skitskoj också att Antonio gick till VM 2011.

Bo Wirebrand, sportchef, Elit Vetlanda:

– Det är alltid tufft att åka till Motala, men vi har gjort bra resultat de senaste åren och det har varit jämna matcher. Vi går för fullt och trappar upp nu inför slutspelet. Det blir inget budgetlag utan vi går för fullt. Vi siktar på att göra vårt absolut bästa. Vi siktar på att komma så högt upp som möjligt i tabellen och att inte släppa någon förbi oss. Vi har stabilitet i laget och det finns inget att klaga på. Alla åker bra just nu.

Läget i Piraterna:

Ställer upp med den uppställning som klubben planerar för i slutspelet som börjar om två veckor. Alla förare rapporteras vara på gång, inte minst Antonio Lindbäck som i lördags tog sig vidare till 2011 års VM-serie efter andraplatsen i kvalfinalen i Vojens. Lindbäck har självförtroende tack vare det. I övrigt har Linus Sundström kört bra i Polen och England senaste veckan och Rafal Dobrucki körde in 10+2 poäng när hans polska lag tog sig vidare till semifinal. Inga skadeproblem någonstans i Motalalaget just nu.

Läget i Elit Vetlanda:

Laget leds som vanligt av Motalakillen Fredrik Staaf, lagledaren, ihop med sportchefen Bo Wirebrand. Jaroslaw Hampel och Janusz Kolodziej har kört bra i andra ligor på sistone, medan Jason Crump fick sin match i Polen inställd senast. Jättetalangen Thomas H Jonasson missade kvalificeringen till nästa års VM-serie i danska Vojens i lördags, men det var inget stort misslyckande. Vetlanda vill matcha honom varsamt med några enstaka VM-race som reserv nästa år och sedan är förhoppningen att Jonasson kan kvala in till VM 2012 när Vetlanda arrangerar VM-kvalfinalen hösten 2011.

Mer läsning

Annons