Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinst måste - men inte för stort

Det är upplagt för en del tjuv- och rackarspel i depån i Sannahed i kväll. Samtidigt som Indianerna måste slå Rospiggarna för att säkra en slutspelplats så ska man helst inte vinna med för mycket – för att få ett gynnsamt utgångsläge i slutspelet.

Annons

– Jag kommer att ha ett möte med laget före matchen för att lägga upp taktiken. Sen får jag sms-rapporter under matchens gång, säger Indianernas lagledare Dalle Andersson.

Lagledarparet Dalle Andersson och Ove Österberg får en hel del att hålla ordning på i kväll.

Först och främst måste det egna laget vinna matchen.

– Man ska aldrig säga aldrig ... men det måste nog hända en olycka, att någon skadar sig, för att vi inte ska vinna. Vi känner oss bekväma hemma och har mycket att köra för, säger Dalle.

Samtidigt kan Dalle tvingas bromsa förarna om laget kör för bra.

Vinner Indianerna med 24 poängs marginal, 60–36 eller större, så går Indianerna förbi Västervik i sluttabellen och slutar femma istället för sexa. Men då kan också utgångsläget i slutspelet bli sämre.

– Blir vi femma får vi förmodligen möta Elit Vetlanda och Lejonen i vår kvartsfinalgrupp medan vi får Dackarna och Piraterna om vi blir sexa. Personligen föredrar jag Dackarna och Piraterna.

Varför?– Dackarnas förare känns inte lika vassa på alla positioner jämfört med Vetlanda, och har vi lite tur får vi möta Piraterna hemma i en riktig publikmatch, säger Dalle.

En annan sak att hålla koll på är poängsnitten för Simon Gustafsson, Niels-Kristian Iversen och Renat Gafurov. Vem blir ordinarie och vilka kan användas som jokrar från reservplats i slutspelet?

– Det vore inte så dumt att ha Iversen på reserven, säger Dalle.

SM-slutspelet

SM-slutspelet i speedway har i år gjorts om. Den kritiserade regeln ”lucky loser” har slopats.

Fortfarande går de sex bästa lagen vidare till slutspel. De delas upp i två kvartsfinalgrupper.

Seriesegraren, trean och sexan möts i den ena enkelserien.

Lag två, fyra och fem möts i den andra enkelserien.

Samtliga lag kör en hemma- och en bortamatch. Det betyder att ett lag står över i varje omgång.

Ettan och tvåan i grundserien, Dackarna och Elit Vetlanda, får välja motståndare i första omgången. Det sker i Canal Plus direktsändning från Elit Vetlanda–Piraterna i kväll.

De två första lagen i kvartsfinalgrupperna går vidare till semifinal där ettan i första gruppen möter tvåan i den andra gruppen och vice versa. Semifinalerna avgörs i två matcher, hemma och borta.

Även finalen avgörs i dubbelmöte, hemma och borta, där det bäst placerade laget i grundserien väljer om man vill börja hemma eller borta.

Slutspelet startar den 7 september och finalerna körs 5–6 oktober.

Mer läsning

Annons