Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Zorros" sköna VM-skräll

Indianernas Magnus "Zorro" Zetterström fortsätter att slå speedwayvärlden med häpnad.
På lördagskvällen nådde 38-åringen sitt livs största framgång när han gick ända till final i Prags VM-deltävling.

Annons

Magnus Zetterström visade att sjätteplatsen på Ullevi inte var någon tillfällighet. Redan i sin tredje VM-tävling som ordinarie förare nådde han sin första final. Där var han dock chanslös från sin ytterbana och slutade fyra bakom vinnaren Tomasz Gollob, Polen, tvåan Nicki Pedersen, Danmark, och trean Jaroslaw Hampel, Polen.

I grundtävlingen tog "Zorro" nio av 15 poäng efter fyra andraplatser och en tredjeplats.

Sämre gick det för de övriga två svenskarna. Andreas Jonsson vann visserligen grundtävlingen på 13 poäng men i semifinalen blev han påkörd av Tomasz Gollob och hamnade i luftstaketet. Andreas reste sig, men nåddes då av beskedet att han ansågs som vållande och att han var utesluten från omstarten. En rasande Jonsson ringde upp till domaren som stod fast vid sitt beslut.

Örebroaren Fredrik Lindgren missade återigen semifinalen. Fredrik körde in i starttejpen i sitt sista heat och slutade nu på sju poäng. En inledande heatseger räckte inte för avancemang. Fredrik missade semi med en poängs marginal.

Piraternas ryske stjärna Emil Sajfutdinov kraschade tungt in i staketet och opererades på sjukhus. De första rapporterna talar om ett armbrott. Ett tungt slag för Sajfutdinov - och Piraterna.

Mer läsning

Annons