Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxibilar kör på ny bussgata

Får verkligen taxichaufförer köra på bussgatan vid sjukhuset?

Annons
Inte bara bussar. Vissa bilar får köra på bussgatan.Foto: Yngve Fredriksson

Curt Jacobsson har en fråga om den relativt nya bussgatan på Hemdal, mellan Vargbogatan och Utmarksgatan. Den heter Adelsögatan och sträcker sig utmed den första bilparkeringen vid sjukhuset när man kommer från Stockholmsvägen.

– Får taxi köra på Adelsögatan vid lasarettet där det är skyltat bussgata? Jag har sett massor med taxibilar köra där.

Sven-Gunnar Wallin: Skylten talar om att fordon i linjetrafik med flera fordon får köra där och taxi brukar tillåtas köra enligt lokal föreskrift. Moped klass 2 och cykel får också köra där.

Bättre om alla bilister kör på samma håll på parkeringen

Hammarby. Peter Östling tycker att det är besvärligt och trångt på parkeringen vid Ica Sjöhagen. Folk genar på cykel och i bil och man parkerar bilen vid butiken. Hans förslag är att skapa särskilda in- och utfarter till parkeringen. Då skulle alla köra på samma håll.

Sven-Gunnar Wallin: Parkeringen på Ica Sjöhagen har en besvärlig sträckning och tidigare var det många som genade genom parkeringen för vidare färd.

Nu gäller ju förbud mot genomfart från bägge hållen. Jag tror att det är svårt att hitta en bättre lösning på parkeringsplatsen men vi hoppas att fastighetsägaren kan göra ett försök till bättre lösning.

Mer läsning

Annons