Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VILKEN GULDKLUBB!

Det blev guldfest för Västerås MK i lördags. Klubben tog sitt första guld någonsin i lag-SM i motocross.

Annons
Full gas. Viktor Björklund och hans lagkamrater i VMK körde hem klubbens första guld i lag-SM i värmländska Kil i lördags. Foto: Petra Johansson

 – Vi har haft ett bredare och jämnare lag jämfört med våra ¿konkurrenter, säger lagledaren Mats Wijgård.Västerås MK hade äntligen lyckats nå ända fram till de åtråvärda medaljerna som de jagat i flera år. Först och främst lag-SM-guld. I samma sväng även elitserieguld. Två vinster i samma tävling.

En tung merit som säger både topp och bredd. Sådana attribut finns i mästarklubben ute på Nya Malmabanan.

Kolla namnen på mästarna: Viktor Björklund, Fredrik Karlsson, Gustav Milling, Christoffer Rensvik, Johan Carlsson och Patrik Johansson. Massor av crosskompetens.

Plus den populäre lagledaren Mats Wijgård som säkert lotsat gänget upp på pallen.

– Lugna gatan hela vägen i Kil över alla tre heaten, säger Wijgård.

VMK-arna hade inför sluttävlingen hur mycket fördel som helst att gå på. De kunde inte missa.

De visade också klassen direkt i första heatet. Viktor Björklund vann och Fredrik Karlsson åkte in som tvåa. Så fortsatte de båda VMK-förarna i heat två och tre.

Gustav Milling placerade sig som 15:e i första heatet, Christoffer Rensvik som fick ansvaret i de båda andra höll klassen fint som 15;e och 12:e.

Mästare i VMK blev även Johan Carlsson, som föredrog enduro-SM och Patrik Johansson, som haft problem med hojarna.

– Vi har haft ett bredare och jämnare lag jämfört med våra konkurrenter. Hemligheten bakom segrarna, säger Mats Wijgård.

VMK har i den ordinare treheatstävlingen vunnit alla heat utom ett i Kristianstad. Vid provtävlingen i Eslöv med kortare heat och mindre antal förare blev det rörigare men västeråsarna fanns i täten där också.

VMK knåpade samman 243 poäng mot 206 för tvåan Kil. Viktor Björklund triumferade överlägset i den individuella tävlingen. Fredrik Karlsson femma. Denne hade med säkerhet blivit tvåa om han inte tvingats avbryta tävlingen i Alfta på grund av allergibekymmer.

VMK fick nu en efterlängtad revansch för 2008 då ¿laget i det sista heatet bara behövde i stort defilera runt på Malma för guld. Då, två varv från mål skar Markus Erikssons motor. Totaltstopp. VMK tappade segern och stannade som trea. I fjol blev det en andraplats men allt har inte varit guld. VMK fick till och med kvala sig kvar i elitserien en gång. Nu äntligen överst på pallen i Kil.

Närmast väntar individuella SM-finalen på Nya ¿Malma i Västerås lördag-söndag. Med Viktor Björklund i läge för åtminstone SM-silver.

Mer läsning

Annons