Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motorcyklist nära att köra på poliser – åtalas för framkallande av fara för annan

MC-föraren hade inget körkort och ville inte stanna i någon trafikkontroll. Istället var han nära att köra över en polis. Nu har han åtalats.

Annons

Det var i somras som polisen höll en trafikkontroll på Brånstaleden och gick ut i vägen för att vinka in en MC-förare som körde på tok för fort. Men MC-föraren ville inte låta sig stoppas och gasade istället på. Poliserna hävdar att fick kasta sig åt sidan för att inte bli påkörda.

Polispatrullen var snabbt på fötter igen och följde efter motorcykeln och hittade den övergiven vid Eriksbergsvägen. Polisen kallade in en hundpatrull som snart nosade upp en 30-årig man i terrängen.

Läs även: Motorcyklist ville inte stanna – höll på att köra över polis

Mannen har nu åtalats för försök till grov misshandel alternativt framkallade av fara för annan. Han åtalas även för grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning då han saknade körkort för motorcykel.

Poliserna yrkar på 10 000 kronor respektive 5 000 kronor i skadestånd för kränkning efter att mannen nästan kört på dem.

Den åtalade 30-åringen förnekar brott men medger att han körde motorcykeln utan att ha rätt körkortsbehörighet. Mannen säger också att polisen försökte stanna honom genom att slå en batong mot hans huvud.