Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motortjuv greps efter biljakt

(Uppdaterad 14.25) En 23-årig man kunde gripas efter en fartfyllt biljakt genom Västerås. Jakten efter hans kumpan pågår.

Vid 4.56 upptäcktes hur två män i två bilar stal båtmotorer från båtar vid Tidö-Lindö Marin.

En polisbil fick häng på de båda bilarna.

- De körde på rätt så friskt, säger vakthavande polisbefäl Roger Götheden.

Det blev till och med en sammanstötning mellan polisbilen och en av de jagade bilarna, som styrde mot Västerås. En av bilarna kunde till slut stoppas på riksväg 66 i riktning mot Surahammar. I den bilen fanns en 23-årig man med estniskt medborgarskap.

- Det här är yrkestjuvar som specialiserat sig på att åka runt i landet och stjäla båtmotorer. I bilen fanns också anteckningar om båtfirmor över hela landet, säger Roger Götheden.

Den andra bilen tappade en motor och fick bakrutan krossad.

En timme senare ungefär, vid kvart över sex på morgonen, ringde en uppmärksam person till polisen och berättade om en övergiven Audi med krossad bakruta som stod vid Fullerö brygga.

- Nu har vi en hundpatrull där, som spårar. Så förhoppningsvis ska vi plocka in nummer två också, säger Roger Götheden.

På förmiddagen hittade polisen en stulen motor värd 150 000 vid Fullerö brygga.

Den gripne mannen anhölls senare under fredagsförmiddagen av åklagare.

Polisen vill rikta en uppmaning till alla båtägare att vara extra uppmärksamma; när båtsäsongen börjar, börjar också båtmotortjuvarnas verksamhet.