Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MP: Grönt företagande är kärnan i vår moderna jobbpolitik

Miljöpartiet ska modernisera Sverige genom en grön omställning med tydligt och starkt fokus på entreprenörskap. Det handlar både om småföretags behov av trygghet, minskade administrativa kostnader och om kreativitet och innovationskraft för en grön tillväxt.

De gröna innovatörerna och småföre-tagarna har redan blivit ett draglok för att skapa gröna innovationer och gröna jobb inom miljö- och energitekniksektorn i Sverige. Västmanland har unika förutsätt-ningar med en klimatvänlig transportinfrastruktur, en stark industriell bas inom energi och tillverkning; en ung men dynamisk utbildnings- och forskningsmiljö, samt ett etablerat affärs- och exportfrämjande nätverk.

Hur kan Västmanland gå fram snabbare och bli ännu mer konkurrenskraftigt? Hur kan grönt företagande bli en ännu starkare tillväxtprofil för Västmanland? Nyckeln till framgång är dels strategisk och välorganiserad samverkan och dels skapande av nya produkter, nya systemlösningar och inte minst nya tjänster – som siktar regionalt, nationellt och globalt!

Vi ser stora möjligheter inom förnybar energi som biogas och energieffektivisering i byggnader; och vi har goda förutsätt-ningar att vara ledande inom ”intelligenta elnät”. Förutom dessa ”hårda” gröna produkter och teknologier, ser vi också en god framtid för tjänsteinnovationer, som grön rehabilitering inom sjukvården, ekologisk mat, ekoturism och andra gröna kreativa näringar som grönt mode och inredning från återvunna material.

Som ett led i den gröna omställningen av vårt energisystem och samhälle kommer Miljöpartiet att arbeta för ett aktivt stöd till våra gröna innovatörer och småföretag. Miljöpartiet kommer att sträva efter ett proaktivt partnerskap med våra gröna innovatörer och småföretag – för att tillsammans skapa och främja klimatsmarta innovationer.

Som två kvinnliga småföretagare inom miljö- och energiområdet i Västmanland, ser vi stora utvecklingsmöjligheter för både produkt- och tjänsteinnovationer i vår region. Gröna jobb och grönt företagande, inte minst kvinnoföretagande med nära regionala kopplingar hör inte bara till Miljöpartiets mest spännande valfrågor, utan de är viktiga framtidsfrågor – viktiga för både regionens dynamiska näringslivs-utveckling och en effektiv miljö- och klimatpolitik.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel